Cikkek
 

A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség felhívása
Elítéljük a Burmában zajló békés tüntetések leverését

Hírek

Burmai fiatalok tüntetése. a transzparens felirata: Nem akarunk gyilkos juntát!
Burmai fiatalok tüntetése. a transzparens felirata: Nem akarunk gyilkos juntát!

Csatlakozz, légy szolidáris a Demokrácia Mozgalommal!

A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) aggódva követi figyelemmel a történéseket, amik a békeszerető fiatalok és a nép küzdelme ellen folyik Burmában (Myanmarban).

Az elmúlt hetek népi küzdelmét a burmai katonai junta többször meggátolta, több ezres katonai csapatot küldött az utcákra, megölte, megsebesítette az embereket, és sokakat letartóztatott. A lövöldözés, a könnygáz mindennapos eseménnyé vált, még az internetet és minden kommunikációs lehetőséget is megszüntettek. Mélyen elítéljük a burmai nép tüntetései ellen elkövetetett embertelen és brutális cselekedeteket.

Annak ellenére, hogy a katonai junta teljes káoszt teremtett és a békés tüntetéseket leverte, több tízezer tüntető ment az utcákra hősies felvonulásra.

Burmában a vezető katonai rezsimet Állami Béke és Fejlesztési Tanácsnak hívják, annak ellenére, hogy demokratikus választásokon elvesztette a hatalmat, semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy átadja a hatalmat a népnek és a megválasztott pártnak, a Nemzeti Liga a Demokráciáért szervezetnek, amit 1992 óta az ENSZ is követel.

Mélyen elítéljük Ang San Suu Kyi bebörtönzését, aki a Nemzeti Liga a Demokráciáért elnöke.

Ez a párt az utolsó, 1990-ben tartott választásokon a parlamenti székek 82 %-kát nyerte el. Több, mint 1100 tagjukat bebörtönözték, köztük több, mint 300 diákot és fiatalt.

Követeljük a burmai katonai juntától, hogy állítsa vissza a demokráciát az országban, és engedje szabadon az összes politikai foglyot.

Szolidárisak vagyunk a diákokkal, a fiatalokkal és a néppel Burmában, akik küzdenek, hogy egy demokratikus politikai, gazdasági és társadalmi élet legyen az országban.

Szolidárisak vagyunk tagszervezetünkkel Burmában, a Burmai Diákok Szövetségével és mindennapi harcukkal.

Abban a hitben, hogy az antiimperialista harc folytatódni fog, hogy felkeljen a reakciós támadások ellen, a DIVSZ felhív minden ifjúsági, diák- és békeszerető szervezetet, és az ENSZ-t, hogy álljon ki a burmai fiatalok és nép mellett, és adjon meg minden támogatást ebben a hősi küzdelemben a békéért és a demokráciáért.

Koordinációs Tanács / DIVSZ vezetőség
Budapest / 2007. október