Cikkek
 

Vendégségben Kuba új nagykövete

Külpolitika

Soraya Elena Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság új budapesti nagykövete
Soraya Elena Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság új budapesti nagykövete

Mi, kubai kommunisták bízunk a Munkáspártban. Sok partnerünk van, de tudjuk, hogy ki a barátunk, kire számíthatunk a bajban - mondta Soraya Elena Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság új budapesti nagykövete a Munkáspárt központjában tett látogatásakor.

Nagyra értékeljük, hogy megbízó levelének átadása után első látogatásai között a Munkáspártot kereste fel - emelte ki Thürmer Gyula.

A Munkáspárt szolidáris a kubai néppel, a kubai kommunistákkal. Tudjuk, hogy nehéz időket élnek. Az imperializmus erői teljes erővel támadják a kubai forradalmat, ellenforradalmi fordulatot készítenek elő. Sajnáljuk, hogy a magyar kormány a nemzeti érdekeinkkel ellentétes módon részt vesz az ellenforradalom exportjában, a kubai szocializmus ellen fellépő úgynevezett menekülteket fogad be Magyarországon.

A Munkáspárt fellép a magyar kormány hibás politikája ellen - hangoztatta a Munkáspárt elnöke.

Az új nagykövet asszony 1961-ben született Havannában. Volt I. osztályú titkár Kuba Állandó ENSZ Képviseletében, majd 2004-től a kubai Külügyminisztérium Multilaterális Ügyek és Jogi Főosztálya helyettes vezetője lett. Férjezett, egy lánya van.