Cikkek
 

A Front tagjai a tandíjellenes tüntetésen

Baloldali Front

A Baloldali Front Heves megyei tagjai a tandíj elleni tüntetés után
A Baloldali Front Heves megyei tagjai a tandíj elleni tüntetés után

Szeptember 26-án tagjaink nagy érdeklődéssel várták a tandíjellenes pártfüggetlen tűntetés óráit, amely demonstrációt mind Miskolcon, mind Egerben az adott helyi hallgatói önkormányzat szervezett.

Kora délután külön buszjárat vitte a diák tűntetőket a Miskolci Egyetem épületei közé, köztük tagjainkat is. Az akción sokan jelentek meg, de az alaphangot jórészt mi, a vendég egri diákképviselet adtuk. Beszédek hangzottak el, melyek kihangsúlyozták a kormány totális rombolását az oktatásban, s azt hogy csak az érvényesül lassan akinek pénze van.

A tandíj valóban a legmocskosabb dolog amit csak a diáksággal tehetnek.

Mi ifjúkommunisták nem ülünk hát a kényelmes foteljeinkben, hanem kiállunk a tanulni vágyók mellett. Az MSZP-s rablóbanda ingyen tanulhatott és szívta a munkáshatalom vérét amit aztán szétrobbanthatott. Meg kell adni mindenkinek a lehetőséget az érvényesülésre, s ennek ne a pénz legyen a mércéje!

A hatalomnak bátran üzenő kiváló beszédek után már szálltak is vissza a frontosok a többi diákkal a buszra, hogy városunkban, Egerben tüntessünk tovább.

Estére vissza is értünk, lassan rendeztük a demonstrálók alakzatát, fáklyát kapott mindenki, s vonult is a diákság a Dobó térre, a Líceum előtti részről.

A demonstráció végén pedig a fáklyákból "No tandíj!" feliratot formáztak ki. Véleményünk szerint a tüntetés eredményes, elég figyelemfelkeltő volt, s minél több ilyenre van szükség. Küzdeni kell az emberekért, jobban mint eddig talán valaha is.