Cikkek
 

Nemzeti baloldal

Vélemény

Mi itt Európának ennek a fertályán-mert nemcsak Magyarországon probléma - nehéz helyzetben vagyunk. A helyzetet mi is csináltuk magunknak. Részben. A nemzeti kérdésről van szó: a magyarságtudatról, a jelképeink használatáról, a szóhasználatról, az életvitelünkről. Arról, hogy mi, kommunisták mit mondhatunk a nemzettel kapcsolatban és mit nem, mennyire lehetünk magyarok, hogy ne sértsünk másokat. Bocsánat, de a világ számtalan országában, aki ilyen kérdésekkel hozakodik elő, hülyének nézik.

Döbbenetes, hogy ezen nyűglődnek emberek. Kubában vagy Venezuelában teljesen természetes nemzeti zászlót kitenni, azzal integetni. Venezuelában van jobboldal, de senki nem sajátítja ki a nemzet jelképeit. Azok a nemzet egészének a jelképei és nem pártokéi.

Persze a politikai szerveződések képviselhetik a nemzet érdekeit vagy irányulhatnak ellene. A kommunista pártoknak minden esetben az országban élő emberek érdekeiért kell küzdeni, a tőkés csoportokkal szemben. Ma ezek a tőkés csoportok zömmel külföldről jönnek, és a magyar tőkések egy része is külföldi érdekeket képvisel. Egyik rádióban valaki globális fasizmusnak nevezte nagyon találóan a multik erőszakos térhódítását.

Igen, ma a multinacionális tőkés csoportok a nemzeti identitást is célba vették. A nemzet akkor törik meg teljesen, ha már jelképei sem lesznek.

Gyáraink nincsenek, lakásaink nincsenek, energiaiparunk nincs.

A kultúránkból valami, de ezt is elveszik a legkörmönfontabb módszerekkel: bűntudat-ébresztéssel, külföldi jelképek majmoltatásával, a médiából ömlő mocsok habzsoltatásával, szektákba tömörítéssel. A globális fasizmus más mint a régi, a globális tőke okos és veszélyes.

A nemzeti jelképek a mieink, mi rendelkezünk velük, és nem tűrjük olyan csúszómászók kioktatását, akiknek az alsóneműjük is amerikai zászlóból van.

Most a kommunista párt pontosan olyan helyzetben van, mint Latin-Amerikában.

A nemzeti függetlenségért vívott harcot össze kell kapcsoljuk a társadalmi egyenlőtlenségek ellen vívott harccal. Gazdasági gyarmat vagyunk. Aki aktív életet él pontosan tudja.

Elvették az örömünket, elvették a javainkat, elvették a múltunkat. A jövőnket megvédjük!

Harcot indítunk a nemzetet becsmérlő és megalázó globális elnyomás ellen.

"Zsarnok, szolga egy személyben /Ki magával sincs békében"
- írja Vörösmarty, a költő, akinek nevét csak a díjkiosztóvá alacsonyított nemzeti ünnepeken lehet néha hallani, de elnémították Aranyt, Jókait, Móriczot, Radnótit, Karácsony Benőt is.

A kultúra nemcsak az iskolai tananyag része, hanem az életünk, shoppingolás helyett.

Fogarasi Zsuzsanna