Cikkek
 

Nem vagyun egyedül!
Széles nemzetközi szolidaritás a Munkáspárt mellett

Per

A Német Kommunista Párt demonstrációja a berlini magyar nagykövetség épülete előtt a per napján
A Német Kommunista Párt demonstrációja a berlini magyar nagykövetség épülete előtt a per napján

Az előző lapszámainkban már adtunk hírt a Munkáspárthoz érkezett levelekről, táviratokról. A Munkáspárt elnöksége elleni szeptember 21-ei pert rendkívül széles nemzetközi szolidaritás kísérte.

Az elmúlt napokban szolidaritását és támogatását fejezte ki Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja, a Finn Kommunista Párt, a Dán Kommunista Párt, a Kanadai Kommunista Párt, a Szovjetunió Kommunista Pártja, a Német Baloldali Párt Kommunista Platformja, Szlovákia Kommunista Pártja, a Szlovák Kommunista párt topolcsányi járási szervezete, Németország Kommunista Pártja, az SZKP Belorussziai Szövetsége, az Argentin Kommunista Párt, a Chilei Kommunista Párt, Dánia Kommunista Pártja, Kanada Kommunista Pártja, a Mexikói Kommunisták Pártja, az Osztrák Kommunista Párt, Törökország Kommunista Pártja, a Novoszibirszki Orosz Kommunisták, a Belarusz Kommunista Párt, az Orosz Föderáció Kommunista Pártja, a Belga Munkapárt, a Görög Kommunista Párt, a Francia Kommunista Újjászületés Pártja, a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága.

Számos társadalmi és ifjúsági szervezet is eljuttatta hozzánk támogatását, köztük az Ukrán Lenini Komszomol (Kommunista Ifjúsági Szövetség), a, szlovák Szocialista Ifjúsági Unió, a Szovjetunióért és az SZKP-ért Mozgalom belorussziai tanácsa, az SZKP belorussziai tagjai, a Kanadai Kommunista Ifjúsági Liga, a Cseh Kommunista Ifjúsági Unió, az osztrák Antiimperialista Koordináció, valamint a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség.

A per napján a Német Kommunista Párt aktivistái a berlini magyar nagykövetség előtt demonstráltak. A Brit Kommunista Párt és az Ifjúkommunista Liga petíciót adott át Magyarország londoni nagykövetségén.