Cikkek
 

Tüntetés a diósgyőri kórházért

Pártélet

A még létező diósgyőri kórház

Két miskolci kórház összevonása ellen demonstráltak Miskolcon szeptember 21-én a Munkáspárt városi szervezetének kezdeményezésére. Az MSZP-SZDSZ vezette önkormányzat a múlt héten ugyanis 24 igen, 15 nem szavazati aránnyal úgy döntött, hogy összevonja a városi kórházakat. Diósgyőr ugyan Miskolc része, de sok szempontból sajátos helyzetben van. A diósgyőri kórház bezárása különösen hátrányos helyzetbe hozza az itt élőket.

A gyűlésen Fülöp Józsefné, a Magyar Kommunista Munkáspárt miskolci elnöke szólt a diósgyőriek problémájáról, aki a közgyűlésen is átadott egy erről szóló petíciót Káli Sándor MSZP-s polgármesternek.

***

Nem vagyunk erősek, ne legyünk túl válogatósak, örüljünk minden kis rendezvénynek! - mondhatnánk a miskolci hír hallatán. Örülünk is. Jó dolog, hogy a kommunisták kezdeményezően lépnek fel. Ugyanakkor nem jó, hogy nem tudjuk a rendezvényeinket közös üggyé, az egész párt ügyévé tenni. A miskolci rendezvényen kevesen voltak, de mindenképpen kevesebben, mint lehettek volna.

Fontos a jó kezdeményezés, de ugyanilyen fontos, hogy a kezdeményezést értse és támogassa a városi párttagság, értse és támogassa a megyei párttagság.

Az is kérdés, hogy pont azon a napon kell-e munkáspárti rendezvényt tartani Miskolcon, amikor Székesfehérváron a Munkáspárt vezetőit állítják bíróság elé.

A Munkáspárt vezetőinek is, és az ország minden részéről érkezett kommunistáknak is jól esett volna, ha Borsod megye kommunistái is ott lettek volna.