Cikkek
 

Szombathelyen van mit keresnünk

Pártélet

Munkáspárti látogatás Dr. Czeglédy Csaba alpolgármesternél
Munkáspárti látogatás Dr. Czeglédy Csaba alpolgármesternél

Újjászervezzük a Munkáspártot Vas megyében - jelentette ki Thürmer Gyula, aki a múlt héten Szombathelyre látogatott.

Sipőcz Sándor regionális elnökkel, Belovitz Károly KB-taggal, és a Vas megyei kommunisták vezetőjével, Karvalics Imrével tekintették át a helyzetet. Vas megye sohasem tartozott a Munkáspárt erős területei közé, de a pártellenzék azt is szétverte, ami volt. Néhány kommunista dolgozik a megyében.

A tavalyi kongresszust követően a Központi Bizottság egy régióba sorolta Vas megyét és a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyét, és Zalát. Célunk a párt szervezeti helyreállítása, új szervezetek létrehozása. Ez nem megy másként, csak új nemzedékek bevonásával, új eszközökkel, jelentős központi támogatással.

Vas megyében is az első feladat a politikai jelenlét biztosítása. Tudjanak rólunk az emberek, ismerjenek bennünket, akkor van esélyünk új erők bevonására - értettek együtt a párt vezetői. A Munkáspárt elnöke számára ennek jegyében szervezték meg a szombathelyi látogatást. Thürmer Gyula kora reggel Kovács Ferenccel, a megyei közgyűlés elnökével cserélt véleményt a belpolitikai helyzetről, a megye gondjairól. A délutáni órákban a párt elnöke a Városházán tett látogatást, ahol a szombathelyi polgármester váratlanul közbejött távolléte miatt dr. Czeglédy Csaba alpolgármester köszöntötte.

A program különösen jól sikerült része volt a Balszemmel könyv bemutatója. Jöttek-mentek az emberek, kérdéseket tettek fel, kezet szorítottak. Mibe kerül? - kérdezte az egyik járókelő a párt elnökétől. Az attól függ - volt a válasz. Mitől? - kérdezett vissza a szombathelyi polgár. Ha támogatja a Gyurcsány-kormány mostani politikáját, ötezer forint, ha nem támogatja ingyen adjuk. Szombathely Főterén senki sem akadt, akinek ötezret kellett volna fizetni. Szombathelyen van mit keresnünk - összegezték a végén a látogatás eredményét.