Cikkek
 

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Balszemmel

Hankook

A magyar kormány végre lépett valamit. A Hankooknál nincs szakszervezet, nincs munkaszünet augusztus 20-án, de cserébe lépten-nyomon figyelik a munkásokat, rendszeres a túlmunka, nem is beszélve a munkatörvénykönyv egyéb megsértéséről. A magyar kormány ezt eddig is tudta. Mégsem küldtek rendőrt a gyárba, nem állították le a magyar állami támogatást.

Még azt sem mondták a dél-koreai tőkéseknek, hogy fiúk, ez mégis csak a Magyar Köztársaság. Most végre munkaügyi bírságot szabtak ki kerek nyolcmilliós értékben. Piti pénz, szerintem a dél-koreai menedzsment illatosított WC-papírjára is több megy el.

Ráadásul ez is csak első fokon. A dél-koreai tőkések nyilván megfellebbezik, s, ki tudja utána mi lesz. Illetve, tudom. Sok függ attól, hogy mi mit teszünk. A kormányszervek csak azért léptek, mert nyilvánvalóvá vált az a gazság, amit kormányzati szemet hunyással a dél-koreai kapitalisták tesznek.

Sok mindenki megszólalt ebben az ügyben. A pártok közül csak a Munkáspárt ment oda a munkásokhoz. A munkások megértették, hogy jó ügyben jövünk, nem a pártpolitikát akarjuk rájuk erőltetni, hanem segíteni akarunk. Ezt kell folytatni!

Támadásba kell lendülni azért, hogy a Hankooktól vonják meg 15,8 milliárd forintos támogatást, amit a magyar államtól kapnak. Vonják meg a 10 milliárdos adókedvezményt is! Mindez csak akkor jár, ha a Hankook betartja a törvényeket. 8 millióval nem lehet elintézettnek tekinteni a tömeges törvénytelenségeket. A Hankook körül megkezdődött a harc, a munkás és a tőkés osztályharca, s e csata végső kimenetele tőlünk, munkásoktól, és a Munkáspárttól is függ.

Zuschlag

A 88.1 Rádióban mondta minap a szellemes, és még elegánsan cinikus műsorvezető: új szóval gazdagodott a magyar politikai szótár. Az új szó: zuschlagolás. Jelentése: az árvagyerekek pénzét eltocsikolni. Pontos, egyetértek, sajnos, így igaz. Valamivel lejjebb Szekeres Imre pártfőnöki minőségében kijelentette: "bízik abban, hogy Zuschlag János kéri párttagságának felfüggesztését".

Érted Te ezt? Nem vágják ki a pártból egy perc alatt, mint annak idején Sípos Józsefet. Persze, szegény Sípos Jóska nem tocsikolt, nem zuschlagolt, az ő bűne sokkal nagyobb volt. Ő bevitte a Magyar Rádió egyik tudósítóját a párt választmányának zárt ülésére.

Fújj, ki az ilyenekkel! Zuschlag urat, aki úgy, by the way, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, kérni illik, sőt még azt sem, csak bízni és reménykedni, ahogy Szekeres elnökhelyettes úr teszi. Egyébként engem nem az zavar, hogy az MSZP mit csinál az emberével.

Engem az zavar, hogy ilyen emberek egyáltalán lehetnek egy pártban, sőt vezető pozícióban lehetnek. A Munkáspárt rengeteg mindenben különbözik az MSZP-től. Ebben is. Nálunk nincsenek és nem is lehetnek Zuschlagok.

Y-terv

Az őszödi beszéd egyéves évfordulója nagy szellemi teljesítményre késztette a magyar szélsőjobboldal egyes köreit. A Rendszerváltó Fórum a múlt héten a parlament előtt bejelentette: végrehajtja az Y-tervet, azaz a demonstrálók blokád alá veszik a kormányzati intézményeket, sőt a képviselők lakását. Ha az Y-terv nem csupán a meglehetősen poros és provinciális magyar szélsőjobboldal arculatépítő tevékenységének része, akkor talán komolyan kellene venni. A blokádot követően ugyanis, gondolom, az következik, hogy átveszik a hatalmat, mert az államcsíny is olyan, mint a szeretkezés: végkifejlet nélkül nem az igazi.

Biztos így gondolta Takács Albert rendészeti miniszter úr is, aki tipikus értelmiségi volta ellenére nagy igyekezettel igyekszik az állam erős emberét játszani. Még nem döntötte el, hogy új arculatában miből legyen több, Joseph Fouché minden hájjal megkentségéből, Heinrich Müller könyörtelenségéből, vagy inkább egy magyar Nicolas Sarkozy legyen, aki modern korunk intellektuális belügyminisztereként tönkre verette Párizsban a nemzetiségi rendbontókat. Elválik! Mindenesetre Takács úr most arra utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy "ezekben az ügyekben gondoskodjon a büntető eljárások megindításáról." Nem sokkal később a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője bejelentette, hogy nem lesz itt, kérem szépen, semmilyen nyomozás, mivel az ügyészség szerint szó sincs bűncselekményről. Érted Te ezt?

Képzeld el, ha a Munkáspárt hirdetne meg egy Vörös Róka Tervet, azaz, blokád alá vennénk a kormányhivatalokat, mint 90 éve a vörös gárdisták a Téli Palotát és a petrográdi távíróhivatalt, akkor mi lenne? De nem kell nagyon képzelődnünk. A Munkáspárt Elnöksége nem fenyegette meg a magyar államot államcsínnyel, csupán politikainak nevezte a bíróság egyik - a pártot súlyosan károsító - ítéletét. A magyar állam képviselője, az ügyészség itt rögtön bűncselekményt talált. Világos! Ma Magyarországon szélsőjobboldali államcsínyt hirdetni nem bűn, baloldali véleményt mondani viszont üldözendő és büntetendő cselekmény. Gondolod, hogy jó ez Magyarországnak?

Thürmer Gyula