Cikkek
 

Viharos közmeghallgatás a Ferencvárosban
A Munkáspárt joggal kérhet számon

Hírek

A budapesti 9-es régió KB-megbízottai a ferencvárosi közmeghallgatáson. Balról Kósa Zoltán, Paulik Péter és Thürmer Marianna
A budapesti 9-es régió KB-megbízottai a ferencvárosi közmeghallgatáson. Balról Kósa Zoltán, Paulik Péter és Thürmer Marianna

Ferencváros szocialista-liberális vezetésű önkormányzata májusban döntött a kerületben működő egészségügyi szolgálat járóbeteg-szakellátásának eladásáról.

A Munkáspárt 12-es és 13-as országgyűlési választókerületi megbízottjai akkor az önkormányzat épülete előtt tiltakoztak a "vagyonkezelői jogok átadásának" csúfolt privatizáció ellen. Thürmer Marianna és Paulik Péter a múlt héten a Ferencvárosi Művelődési Központban tartott közmeghallgatásra hívták a kerület lakosait.

A IX. régió kommunistái másfél hét alatt több száz tiltakozásra buzdító plakátot ragasztottak ki a kerületben - a plakátokat szinte napról-napra pótolni kellett, a helyi MSZP szervezet aktivistái ugyanis rendre letépték őket.

Ennek ellenére múlt pénteken a Munkáspárt és a helyi civil szervezetek hívására több százan jelentek meg a művelődési házban. Gegessy Ferenc polgármester magyarázkodó szavait már a meghallgatás elején általános értetlenség fogadta, a kerület vezetői még anyagi érvekkel sem igazán tudták megindokolni az eladás szükségszerűségét.

A magukat baloldalinak nevező politikusokat szemmel láthatóan zavarta, amikor Paulik Péter a Magyar Kommunista Munkáspárt képviselőjeként intézte hozzájuk kérdését. A jelen lévő ferencvárosiak közül sokan meglepődtek, hogy még van ilyen párt, majd egy megtermett férfi megjegyezte: "ők joggal kérhetnek számon!"

Közben az előtérben kézről-kézre adták A Szabadság példányait. A szabaddemokrata polgármester a munkáspárti képviselőnek sem válaszolt érdemben.

Paulik Péter, a kerület munkáspárti vezetője újra szót követelt: "Önök a választások alatt egyszer sem beszéltek sem eladásról, sem hasznosításról. Önök akkor is és most is hazudnak a lakosságnak!"