Cikkek
 

Ezer aláírás az öt kubai hazafi kiszabadításáért

Kuba

Sajtótájékoztató az amerikai nagykövetség előtt

Ezer aláírást gyűjtött össze a Magyar -Kubai Szolidaritási Társaság, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Baloldali Front segítségével annak érdekében, hogy engedjenek szabadon öt, az Egyesült Államokban fogva tartott kubait.

A társaság 2007. szeptember 12-én szervezett sajtótájékoztatót a budapesti amerikai nagykövetség elé, ahol a petíciójukat és aláírásgyűjtő íveiket is szerették volna átadni, de az amerikai nagykövetség mereven elzárkózott az átvételtől.

A magyar szervezet csatlakozik ahhoz a nemzetközi kampányhoz, amely egy hónapon keresztül próbálja felhívni a figyelmet az öt kubaira - mondta Kupi László, a szervezet elnöke és a Magyar Kommunista Munkáspárt központi bizottsági tagja

A következő hónapban a Magyar-Kubai Szolidaritási Társaság folytatja az aláírásgyűjtést és októberben demonstrációt is szerveznek az öt kubai szabadon bocsátásáért - tette hozzá az elnök.

Köszönjük a pártszervezeteknek, a párttagoknak a lelkes gyűjtést, s, hogy ezzel megfelelő módon ki tudtuk mutatni a szolidaritásunkat!

A sajtóközlemény teljes terjedelmében olvasható a Munkáspárt weblapján, a www.munkaspart.hu-n.