Cikkek
 

Nem akarunk ellenforradalmat!

Kuba

A képen balról Blas Nabel Perez Camejo ideiglenes kubai ügyvivő, Thürmer Gyula és Juan Carlos Marsán, a KKP KB külügyi osztályának munkatársa
A képen balról Blas Nabel Perez Camejo ideiglenes kubai ügyvivő, Thürmer Gyula és Juan Carlos Marsán, a KKP KB külügyi osztályának munkatársa

A múlt héten Budapesten járt Juan Carlos Marsán, a Kubai Kommunista Párt KB Külügyi Osztályának munkatársa azzal a céllal, hogy magyar barátaikat tájékoztassák a kubai eseményekről.

Az Egyesült Államok mindent megtesz a kubai szocializmus megdöntésére. Egyre szorosabbá akarják fonni a gazdasági blokádot Kuba körül.

Nem csak az amerikai cégeknek tiltják meg a kereskedelmet, de nyomást gyakorolnak európai vállalatokra is.

Óriási médiahadjárat folyik Kuba ellen. Új elem, hogy a kelet-európai országokat is bevonják a Kuba elleni akciókba. Magyarország ennek keretében fogadott be 29 kubait, akik elhagyták Kubát.

A kubai vezetés ura a helyzetnek. - emelte ki Juan Carlos Marsán. Javulnak a gazdaság mutatói is. Kuba számára rendkívül fontos, hogy nincs egyedül. Élvezi Venezuela és sok más baráti latin-amerikai ország támogatását.
Juan Carlos Marsán köszönetet mondott a Munkáspárt és a Baloldali Front szolidaritásáért.

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke pártunk változatlan szolidaritásáról biztosította a vendéget. Ellenezzük, hogy a magyar kormány támogatja a kubai szocialista rendszer megdöntését szolgáló ellenforradalmi akciókat. Ez ellentmond a magyar nemzeti érdekeknek, kárt okoz Magyarországnak.