Cikkek
 

Tüntettek a Nagycsaládosok

Hírek

Az elmúlt szombaton tízezrek vettek részt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), szakszervezetiek és más civil szervezetek budapesti demonstrációján. "A sírból is visszahozzuk a jövőnket" jelszó jegyében élőláncot alkottak a Fiumei úti temető és a Kossuth tér között, ami a kormány megszorító intézkedései, családellenes politikája elleni tiltakozó nagygyűlés helyszíne volt.

A NOE vezetői mellett felszólaltak az Orvosi Kamara, az egészségügyi és a pedagógus szakszervezet képviselői.

A tüntetés részvevői nevében a parlament őszi ülésszakának küszöbén petíciót juttattak el minden képviselőnek a kormány antiszociális politikájának tarthatatlanságáról.

A Munkáspárt Elnöksége közleményben fejezte ki szolidaritását. A KB ülésével egyidőben zajló demonstráción a párt budapesti aktivistáinak, s a Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának csoportja körében Vajda János alelnök és Arató István budapesti elnökségi tag képviseltették a Munkáspártot.

A Munkáspárt Elnökségének sajtóközleménye

A Magyar Kommunista Munkáspárt teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, szakmai érdekvédelmi szervezetek, szakszervezetek és más civil szervezetek szeptember 8-ai tüntetését.

A Munkáspárt megítélése szerint is elfogadhatatlan és tűrhetetlen a Gyurcsány-kormány politikája, az egészségügy szétverése, az iskoláztatás feltételeinek tragikus rontása, a pedagógusok tömeges elbocsátása, a nyugdíjrendszer megnyirbálása, a maradék állami vagyon privatizálása.

A Munkáspárt támogat minden társadalmi összefogást, amely gátat kíván vetni a kormány antiszociális politikájának, ámokfutásának, és azt a társadalom valódi érdekeit szolgáló politikával kívánja felváltani.

Budapest, 2007. szeptember 7.