Cikkek
 

Vendég voltam a KB-ban

Vélemény

Nemrég léptem vissza a pártba, és kértem egyik munkáskollégámat, Gál Ferencet, én is lehessek ott egy központi bizottsági ülésen. Ö tagja a KB-nak. Korán indultunk Budapestre, egy kicsit szétnéztünk a környéken, ami elég vegyes képet mutat.

Vittem pár írást is, az engem foglalkoztató gondolatokról A Szabadságnak, amit Vajda elvtárs átvett, röviden tanulmányozott, s bíztatott az írásra.
Thürmer elvtárs belpolitikai értékelője nagyon érdekes volt, felelősségteljes állításai alapján méltó a párt vezetésére. Látszott a KB tagjain, hogy komoly emberek, akikre számíthat a nép. A KB döntései határozottak, tagjai megingathatatlan elvtársak. Engem érdekel a politika, így mindenképpen jól éreztem magam az elvtársak között.

A KB ülésén kristályosodnak ki új elképzelések, ötletek. A választásról is szó esett, mert időben el kell kezdeni a felkészülést. A sajtó terjesztése is fontos feladat, itt tájékozódhat a világ a Munkáspárt dolgairól. Megfigyelésem szerint a KB jól előkészített döntései emberségesek, szolidárisak, és a dolgozók érdekeit szolgálják.

Az elméleti pártoktatási rész számomra szenzációs volt témájában, előadásmódjában is. Valóságos, tényszerű és őszinte volt. Szinte tudományos alapossággal tárta fel a tőkés társadalom, a tőkés világ lényegét, működését a mai modern világban. Igen: a tőkések megtesznek mindent azért, hogy a világ dolgozóit kirabolják, sárba tapossák. A szocializmust megélt emberek számára ez egy nagyon furcsa világ, ahol a becsületes ember a végletekig kiszolgáltatott, megalázott. A tőkés világ nem ismer emberi érzéseket, csak élet és halál van, munka és pénz. Ez ellen minden dolgozónak küzdenie kell, mert amit egyszer már elértünk, abból nem szabad alább adni.

Köszönöm a KB-nak, hogy jelen lehettem. Egy életre megőrzöm e nap emlékét, történéseit. Elvtársak, jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek.

Szabó Gyula, Orosháza