Cikkek
 

Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának levele

Pártélet

Tisztelt Thürmer elvtárs!

A Magyar Kommunista Munkáspárt ellen folyó bírósági per nagy nyugtalanságot váltott ki Cseh- és Morvaországi Kommunista Pártjában. A Ti pártotok elleni bírósági per alkotmányellenes.

Része annak a kommunista ellenes kampánynak, amelyet az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének - Goran Lindblad svéd képviselő előterjesztése alapján hozott - ismert határozata indított el, és amelyet a magyar ellenforradalom 50-ik évfordulója alkalmából hozott határozat folytatott.

Ezt a politikai pert, aminek a Magyar Kommunista Munkáspárt ki van téve, teljes egészében elítéljük, mint olyan precedens nélküli lépést, amely sérti a demokratikus társadalom alapvető polgári jogait. Teljességben egyetértünk Veletek abban, hogy ez politikai per, része a határtalan antikommunizmusnak, ami ma kiterjed egész Európára.

Ennek fő célja a Ti pártotok gyengítése a szakadárok és reformisták örömére. Ez a veszélyes, alkotmányellenes lépés precedenst teremt nemcsak a Ti pártotok, de az egész kommunista mozgalom ellen, és további része egy antikommunista láncnak, amely a mostani Európát körülveszi.

Elvtársi üdvözlettel

Vojtech Filip
Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja
Központi Bizottságának elnöke