Cikkek
 

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Balszemmel

Bontsuk le a parlamentet!

A parlament minden szempontból terhes lett a hazánkat ideiglenes vezető liberális-szocialista klikknek. Maga az épület is kész égés. Janesch Péter, 54 éves belsőépítész (sic!), a kormányzati negyed építési jogát elnyerő konzorcium vezetője már nyilatkozott is: "A parlament nem tartozik a kedvenc épületeink közé. Csupán megszoktuk, mert itt volt már, amikor megszülettünk." Igaza van, bontsuk le, ne rontsa tovább liberális-szocialista kormányunk hírnevét!

Nem is beszélve a Kossuth térről! Semmire se jó. Lakóparkot, szállodát nem lehet odaépíteni. Ha a tér üresen tátong, még odajön a semmire kellő ellenzék, és elkezd tüntetni. Ezért legjobb, ha télen felöntjük jégpályának, nyáron meg bazi nagy homokozót csinálunk. A tisztavatást meg el kell vinni onnan, mondjuk a Hősek terére, és új liberális-szocialista hagyományt kell teremteni. Az évszázad ötlete azért mégis csak a vaskerítés volt. Sok japán turista lelkesen fotózta hónapokon át, otthon meg elmesélték, hogy voltunk a berlini falnál is.

Valahogy ez a Kossuth Lajos is rohadtul zavaró. De, hát, komolyan, hol van ez a poros figura a mai nagyjainkhoz képest? Ég és föld! Hol tudott a Kossuth olyan remek kis Új Magyarország programokat írni, mint a mi Gordonunk? Kossuth szobra pedig végképpen mindennek a teteje. Ne is haragudjanak, de a rendszerváltás 19. évében már nem lehet olyan szobrot gyomorgörcs nélkül nézni, amelyen munkások és parasztok bámulják Kossuthot.

Még mellékalakként sem! Ami sok, az sok! Se baj! A Kossuth Rádióból éppen most csináltunk MR1-Kossuth adót. A rádió nevéből lassanként elharapjuk a Kossuthot, megmarad majd az MR-1, és aztán akár le is bonthatjuk a Kossuth-szobrot is.

Végezetül, ott van, ugye az ellenzék, élén Orbánnal. Csak nyűg van velük. Egyszerűen nem tudsz olyat mondani, ami tetszene nekik. Ha gond van augusztus 20-án, az a bajuk, ha nincs gond, akkor meg az. Aztán, ha jön a Merkel, Viktor nem átallja a parlamentben fogadni, és az egész úgy néz ki, mintha ő lenne a főnök. Egyszóval, bontsuk le a parlamentet!

Külföldi segítség

Szerintem a hazai ügyeket itthon kell lerendezni. Régen is utáltam, amikor Moszkvába szaladgáltak egyesek, hogy feljelentsék ellenfeleiket a "szovjet elvtársaknál". Ma is undorító, amikor Washingtonban vagy Brüszszelben köpik be egymást, és onnan várják az igazságtételt. Főleg, ha ugyanazok teszik, akik egykor Moszkvába is futkároztak. Mi sohasem éltünk ezzel az eszközzel. Igaz, tájékoztattuk a világ kommunista és munkáspártjait, amikor Göncz Árpád aláírta a törvényt, amely betiltotta vörös csillagot. Jobb, ha tudják, hogy őket is elviszi a rendőr, ha az otthon megszokott vörös csillagukkal idejönnek. Sohasem mutogattuk, hogy Hegyeshalmon innen már nem egészen olyan Európa, mint azon túl. Nem beszéltünk arról, hogy Magyarországon nem csak a WC szennyesebb, de a politikai élet is.

Arról meg végképpen nem szóltunk, hogy ami odaát barbárságnak számít, az nálunk érdem, amiért állami kitüntetéseket adnak. Szégyelltük! Az ízlést formáló újgazdagok helyett is, a kormány helyett is, a politikai elit helyett is.

A Munkáspárt vezetése elleni per azonban európai ügy, Az új magyar útlevelekre már rá van írva. az is, hogy az Európai Unió polgárai vagyunk. Ha ez így van, Magyarországon nem illik másként viselkedni, mint ahogyan ez Európában szokás. Európában nem is emlékeznek pártok elleni boszorkányperekre, olyan esetekre, amikor kollektive elítélték volna egy kommunista párt teljes vezetését. Nem csak azért nem voltak ilyen perek, mert a hatalmon lévők elég okosak voltak ahhoz, hogy ne csináljanak mártírokat ellenfeleikből. A mártírok ugyanis legyőzhetetlenek. Az európai tőke másért sem vállalkozott ilyen perekre, mert tanult saját történelméből, s tudja: a jogot nem lehet büntetlenül lábbal tiporni!
Európai ez az ügy azért is, mert 1789. július 14-án volt valamilyen nagy felfordulás Párizsban, és azóta a polgári államokban mindenki egyenlő a jog előtt. Magyarországon nem egy esetben mondták már politikusok, hogy a bíróság politikai ítéletet hozott, mégis csak a Munkáspárt vezetését állítják bíróság elé. Vagyis, van, aki "egyenlőbb" a bíróság előtt, mint mások.

Sajnáljuk, hogy ki kell teregetnünk a szennyest mások előtt. A mi lelkiismeretünk azonban tiszta.

A Munkáspárt elleni per nem a Munkáspárt szennyese, hanem azon provinciális, "ki, ha nem én" magyar politikai köröké, amelyek a kommunisták elleni gyűlöletüktől azt sem veszik észre, hogy minden tisztességesen gondolkodó emberbe rúgnak bele, és hazánkat járatják le a világ, így Európa előtt is.

Thürmer Gyula