Cikkek
 

Újrakezdés Tolna megyében

Pártélet

Augusztus 18-ára Szekszárdra, a család hegyi tanyájába invitálta találkozóra a párt több aktivistáját Buda Péterné elvtársnő.

Ő, a sok gond ellenére, hosszú ideig becsülettel látta el a megyei szervezet vezetését. A megye ott volt ez év elején Baranyában is, ahol megalakult a dél-dunántúli regionális elnökség, amelynek szintén ő az egyik alelnöke. A kongresszus után a munka azonban, valljuk be, megbicsaklott Tolnában. A megyei pártszervezetek, amelyeket egyébként is alaposan megviselt a pártellenzék rombolása, magukra maradtak, kikerültek a párt vérkeringéséből.

A mostani találkozón egyértelműen az újrakezdés szándéka fogalmazódott meg. Bókáné Koller Margit elvtársnő, a párt tapasztalt harcosa úgy fogalmazott: nem hagyhatjuk, hogy ennyi év küzdelem után ne legyen jelen a Munkáspárt a megyénkben. Sándor Lajos elvtárs kifejezte, ők Tamásiban, bár megfogyatkozva, de életben tartották a pártot. Gelb Zoltán, regionális elnök a Baranyai példákkal erősítette: A Szabadság előfizetése az a legalapvetőbb eszköz, amely ma összeköti a tagot a párttal.

A megbeszélésen írta alá Valkó Magdolna a szekszárdi és Vajda János alelelnök a paksi választókerületre szóló KB-képviselői megbízólevelét.
Buda elvtársnő vezetésével a megyei aktívacsoport a következő hónapokban A Szabadság egész megyére szóló terjesztését veszi kézbe, végig látogatják a pártszervezeteket, s megszervezik a bemutatkozó látogatásokat a megyei közgyűlésnél, s több városi önkormányzatnál.