Cikkek
 

Hangulatos munkáspárti ünnepség Kisújszálláson
"Mi egységes egésznek tekintjük a magyar történelmet"

Pártélet

Koszorúzás a kisújszállási Szent István szobornál. A képen balról Kovács István KB-tag, Herczegh Antal mezőtúri elnök, Thürmer Gyula, Bencsik Mihály megyei elnök és Kósa Zoltán KB-tag
Koszorúzás a kisújszállási Szent István szobornál. A képen balról Kovács István KB-tag, Herczegh Antal mezőtúri elnök, Thürmer Gyula, Bencsik Mihály megyei elnök és Kósa Zoltán KB-tag

A Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyei és kisújszállási tagjai igazán hangulatos ünnepet teremtettek az idei augusztus 20-án. A párt tagjai, megyei és országos vezetői először együtt koszorúzták meg Szent István szobrát a város ünneplőivel, a külföldi testvértelepülések polgármestereivel, a helyi közélet valamennyi szereplőjével.

Lehetett tapasztalni és érezni, hogy az alföldi város tisztelettel adott helyt a Munkáspárt országos megemlékezésének, amelyre Békésből, Csongrádból, Budapestről, de még Hajdú és Borsod megyékből is érkeztek.

A munkáspárti ünneplők zsúfolásig megtöltötték a város művelődési házát. A Himnusz eléneklését követően Fogarasi Zsuzsa és Gulyás László, akik mindketten a KB tagjai, mondották el Ady Endre és József Attila egy-egy versét, majd Thürmer Gyula ünnepi beszéde hangzott el, amelyet a résztvevők egyetértéssel és nagy tetszéssel fogadtak.

Fiatal szolnoki lányok nyújtották át a párt elnökének az új kenyeret, amely Hercegh Antalnak, a Munkáspárt mezőtúri elnökének pékségében sült, és hozzá egy üveg jó vörösbort Horváth Sándor karcagi elnök terméséből. Sipos Sándornak, a megyei elnökség tagjának szakavatott konferálásával túrkevei és kisújszállási népdalkörösök és citerások adtak nagysikerű műsort a munkáspárti vendégeknek.

Thürmer Gyula ünnepi beszédet mond
Thürmer Gyula ünnepi beszédet mond

A délutáni órákban pedig a városi piacteret lakta be a Munkáspárt zeneszóval, sok-sok beszélgetéssel, s ahol mindemellett a túrkevei, törökszentmiklósi , a karcagi és a szolnoki aktivisták bográcsételeit lehetett fogyasztani, és Váradi Miklósnak , a párt helyi elnökének vendéglőjében a kisújszállási párttagok vendégszeretetét élvezni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek ezen a napon a legszebb hagyományait építették újjá a korábbi augusztus 20-ai munkáspárti ünnepeknek.

Thürmer Gyula ünnepi beszédét teljes terjedelemben olvashatják a www.munkaspart.hu oldalon.