Cikkek
 

Ki mellett áll Gyurcsány Ferenc?

Pártélet

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége határozottan elítéli, hogy ismét ledöntötték Ságvári Endre, a magyar antifasiszta ellenállás kiemelkedő személyiségének emléktábláját.

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége kijelenti: a szélsőjobboldali akciók aggasztó terjedéséhez hozzájárul az MSZP -SZDSZ-kormány semmittevése, képmutatása és pipogya magatartása.

Az MSZP-SZDSZ-kormány szavakban vállalja a közösséget Ságvárival és a fasizmus elleni harccal, a valóságban semmit nem tesznek a bűnösök kézrekerítésére, az újabb bűncselekmények megelőzésére.

Ma a kormányhatalom az MSZP és az SZDSZ kezében van. Minden lehetőséggel és eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy megvédjék Ságvári Endre emléktábláját, az antifasiszta ellenállás emlékét.

Minden lehetősséggel rendelkeznek ahhoz is, hogy a törvény erejével megakadályozzák szélsőjobboldali félkatonai szervezetek bejegyzését, működését. Mégsem ezt teszik, s ezzel olajat öntenek a tűzre, bátorítják a mai szélsőjobboldali és fasiszta elemeket.

Nyílt színvallást követelünk Gyurcsány Ferenctől: mi a fontosabb számára, az antikommunizmus, vagy az antifasizmus, kik mellett áll, Horthy Miklós, Szállasi Ferenc és mai követői mellett, vagy Ságvári Endre és a mai antifasiszták mellett?

Budapest, 2007. augusztus 10.

Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége