Cikkek
 

Áldozattal és alázattal szolgálni a munkásmozgalom ügyét

Belpolitika

Untitled Document Egymás tapasztalatainak megismerése, a jó ötletek és megoldások gyors elterjesztése a párt fontos tartaléka.

Ez a gondolat vezérelte Tóth Istvánt, a Munkáspárt Komárom-Esztergom megyei elnökét, hogy kezdeményezze néhány közeli megye vezetőinek megbeszélését. A múlt héten Tatabányára volt hivatalos Sipőcz Sándor, Győr-Moson-Sopron megyei elnök, aki egyben a Győr-Vas-Zala régió vezetője is, Mendel Lajos, a Nagy-Budapesti Regionális Elnökség tagja, továbbá Kozák András, a KB tagja Budapestről és Kovács István KB-tag, Pest megyéből. A találkozón jelen volt Thürmer Gyula elnök és Vajda János alelnök is.

Tóth István elmondta, hogy az új Szabadság fogadtatása igen jó. Az újság valóban olyan dolgokról ír, amiről másutt nem lehet olvasni. A megyei előfizetési kvóta teljesítése nem gond, sőt most már komolyan előre lehet lépni a pártonkívüliek irányába. Sipőcz Sándor szerint még többet kellene írni a párt életéről, bár ő is hozzátette, hogy a pártszervezeteknek is több ötlettel kellene előállniuk, és a rendezvényeikről maguknak is hírt kellene adniuk. A győri elnök és Mendel Lajos is felvetette, hogy folyamatosan be kellene mutatni a lapban a párt Központi Bizottságának tagjait, helyi vezetőit. Kozák András kiemelte, hogy a külföldi pártoktól is sokat lehet tanulni, ezért üdvözölte a pártlap ilyen irányú írásait.

A beszélgetésen szóba került az MSZP-hez és a Fideszhez való viszony, és a 2006-os párt tevékenysége is. Az MSZP-szindrómától sok párttag még mindig nem szabadult meg. - mondták el többen is. A megoldás a Munkáspárt politikájának folyamatos magyarázása, az agitáció. Mindegyik megyében komoly gond a fiatalítás - emelték ki a jelenlévők. Kovács István megjegyezte: rendezzünk mindenütt Balszemmel-könyvbemutatót, de ne zárt párthelységekben, hanem a város olyan helyein, ahova a fiatalok is eljárnak. Nem fog elmaradni a siker! A 2006-os párt kapcsán Vajda János megjegyezte: ma már a napnál világosabb, hogy ezt a pártot azért hozták létre, hogy kárt okozzanak a Munkáspártnak, és nyilván ezt fogják tenni a jövőben is. Nem kell azonban félni, a Munkáspárt erősebb, szervezetileg nagyobb, és jóval aktívabb, ténylegesen politizáló párt.

Thürmer Gyula üdvözölte a találkozó gondolatát. Tanulni kell egymástól, ami az egyik helyen bevált, nem kell kitalálni a másikon. A pártban ma számtalan jó és élő példa van. A Szabadságnak ezeket a sikeres megoldásokat kell bemutatni. Ilyen jó ötlet a mostani találkozó is.

Ilyen jó tapasztalat a polgármester-jelölt indítása a bátonyterenyei választásokon. A pártban ma már vannak harminc-negyvenévesek, jobban és gyorsabban kell őket bevonni a vezetésbe.

A jövőt nem lehet csalódott és megfáradt emberekre építeni. Azokra kell támaszkodnunk, akik dolgozni akarnak és tudnak, akik hajlandóak áldozattal és alázattal szolgálni a munkásmozgalom ügyét.