Cikkek
 

Szocialista obstrukció csepelen

Belpolitika

Untitled Document
csepeli önkormányzati ülés - szocialista képviselők nélkül
Csepeli önkormányzati ülés - szocialista képviselők nélkül
Csepelen éleződik a helyzet. Csepel még mindig az MSZP egyik budapesti fellegvárának számít, de a védők már gyengülnek. A 2006-os önkormányzati választásokon Tóth Mihály szocialista polgármester, aki emberemlékezet óta vezeti a kerületet, 47 százalékkal nyert. Nem is ez az érdekes, hanem az a tény, hogy a Fidesz-KDNP színeiben induló Németh Szilárd 38 százalékot kapott. Ez óriási eredmény ahhoz képest, hogy 2002-ben Németh csak 25 százalékot gyűjtött be, és Tóth 63 százalékkal tarolt. 1998-ban a Fidesz akkori jelöltje még kevesebbet, csak 22 százalékot szerzett. A tendencia világos, az MSZP hamarosan elveszítheti Csepelt.

A Fidesz, amely számos budapesti kerületben megszerezte a polgármesteri széket, és majdnem legyőzte Demszky Gábort, most offenzívát indított. Ez a Fidesz ügye. Ez az MSZP és az ő csatájuk. A Munkáspárt érdekeltsége másban van. A Munkáspárt azokban a kérdésekben hallatja a hangját, amelyek az embereket leginkább érintik. Ezért tiltakozott korábban a csepeli kórház bezárása ellen. Ezért küzd ma a csepeli munkáspárti szervezet a közvagyon gyanús felhasználása ellen.

Téma pedig van bőven. "Wellness-központot vártak a csepeliek a zöldellő Királyerdő Kis-Duna parti részére, de száznyolcvan lakásos lakóparkot kapnak helyette, 18 méter magas épületekkel. A helyi polgárok úgy érzik, évekig tudatosan megvezették őket." -írta minap a HVG utalva arra, hogy az izraeli tulajdonú Ibiza Építő Kft szerzett jogot lakópark építésére a Kis-Duna partján, ahol évtizedeken át a kisemberek pihentek. A csepeli kommunisták ebben is a dolgozó emberek érdekeiért küzdenek.

Az elmúlt napokban botrányossá fajult a helyzet, amikor az önkormányzat ülése két alkalommal is határozatképtelen volt. Az ok egyszerű: a szocialista képviselők nem jöttek el. Pedig a téma fontos: a Csepel SC és tágabb értelemben a csepeli sport helyzete. A szocialista képviselők arra hivatkoztak, hogy a Fidesz sértő és valótlan dolgokat állított róluk.

Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. Egy azonban biztos. Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP képviselője, a csepeli önkormányzat sportügyekben illetékes tanácsnoka szabályos előterjesztést tett a kérdés megvitatására. Abban nincs szó szidalmakról, rágalmakról. Az önkormányzat ülését szabályosan összehívták, a szocialisták viszont nem mentek el. Ezt nevezik obstrukciónak, a parlamenti demokrácia azon eszközének, amelyet kulturáltabb országokban az ellenzék sem használ, nemhogy a kormánypárt. Ilyen kérdésekben nem hallgathat a Munkáspárt sem. (ezen a linken olvashatják a Fidesz álláspontját az ügyben)