Cikkek
 

Ne vegyünk Danone-terméket!

Belpolitika

Untitled Document

pilóta-keksz, ami már csak az emlékünkben él
Pilóta-keksz, ami már csak az emlékünkben él
Az Interneten rohamosan terjed egy kezdeményezés, amit érdemes nekünk is támogatnunk. Ne vásároljunk semmit, ami Danone!

Ez a francia cég ugyanis megszüntette hazánkban a Pilóta-keksz gyártását, miután megvette a Győri Kekszgyárat. Hiába érvelt a polgármestertől kezdve a helyi civilszervezetekig mindenki, a franciák hajthatatlanok. Negyven dolgozó maradhat, ők a jövőben már csak cukorkát készítenek.

Hiába tárgyaltak a szakszervezetek és az üzemi tanács az üzem vezetőivel, a kekszgyártást és a munkahelyeket nem sikerült megmenteni.

Na és persze, Kóka János úrnak esze ágába sem volt segíteni. A Munkaügyi Minisztérium államtitkára is csak annyit mondott: támogatni fogják az elbocsátott dolgozók átképzését.

Jól jegyezzük meg, hogy a Pilóta keksz nem apróság, ez is nemzeti tudatunk, múltunk, identitásunk része. Nem veheti el tőlünk holmi jött-ment francia cég! Nem szabad engednünk, még akkor sem, ha tudjuk, hogy multikkal szemben vívjuk csatánkat. Nos, a Danone ellen a bojkott már egyszer bejött! Ezt sem hagyhatjuk!

NE VEGYETEK SEMMIT, AMI DANONE!

Botta Melinda