Cikkek
 

„Itt akarok élni, dolgozni“

Választás

Untitled Document

László Sándor
A közelmúltban Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mutatta be a Munkáspárt bátonyterenyei polgármester-jelöltjét, László Sándort. A Munkáspárt vállalja László Sándor értékeit, tisztességét, szakmai hozzáértését, emberségét. László Sándor vállalja a Munkáspárt értékeit, következetes kiállását a munkások, a dolgozók, a magyar vállalkozói réteg mellett. - emelte ki a párt elnöke. A Munkáspárt jelöltjével készítettünk interjút.

Milyen problémákat lát ma a Bátonyterenyén?

Bátonyterenye, sajnos több problémával is küszködik. A város költségvetésében eleve beterveztek 400 millió forint hiányt, de a kampányban elhangzott, hogy egyéb formában a városnak 1,2 milliárd forint adóssága van. Ha polgármester leszek, rögtön megmondom az igazságot, nem tűröm a „kettős könyvelést“. Mindenki tudni véli, hogy a hiány mögött az áll, hogy a város nagyobb kötelezettségeket vállalt, és ezeket nem tudja teljesíteni. Pénzügyi szakemberként nem értem, hogy felelős emberek ezt hogyan engedhették meg. De gyanítom, arról van szó, hogy amíg megy a szekér, a részletek senkit sem aggasztanak, és nem keresnek felelősöket. Az MSZP szekere azonban már nem megy. Ezt így nem lehet és nem szabad tovább csinálni!

Hogy élnek az emberek Bátonyterenyén?

Hogyan élnének? Rosszul! Nálunk a munkanélküliség 2, 5-szerese az országosnak. Nézze, ez nem Székesfehérvár, vagy Győr, ahova rohan a multi. Ide a kutya se jön. A 21-es utat úgy-ahogy bővítik, de inkább bővítgetik. Csak mesélnek a helyi idegenforgalomról, érdemben semmi sem történik. Ha Ausztriában, egy városban van egy olyan 18. századi kastély, mint nálunk a Gyürky-Solymossy-kastély, arra ráépül egy egész idegenforgalmi iparág. Mi nem tartunk itt, de szeretném, ha eljutnánk ide.

A régi iparágakat, a bányászatot és a hozzá kapcsolódó ágazatokat szétverték. Lehetne újat teremteni, de ez csak a magyar vállalkozások révén lehetséges. A kormány viszont pont őket nem támogatja. Na, ezen is változtatni kell!

De, ha már az életről beszélünk, nézze, az utcákon is rendet kellene teremteni. Évekkel ezelőtt ez csendes, nyugodt városka volt, semmitől se kellett félni. Ma nem így van. Persze, ez is országos gond, de ezen tudunk itt, helyben is változtatni. Én élen fogok járni a törvény betartásában, és ezt el fogom várni mindenkitől. Szerintem itt kezdődik a rend.

Polgármesterként miként működne együtt más erőkkel?

Én a Munkáspárt jelöltje vagyok. A Munkáspárt nagyon pragmatikus. A város, az ország érdekében kész mindenkivel együttműködni. Ezt tenném polgármesterként is. Egyetlen közalkalmazottat se küldenénk el csak azért, mert az MSZP nevezte ki.

De van itt más is. Ma nincs érdemi együttműködés a városban működő civil szervezetekkel, önszerveződő közösségi csoportokkal. A polgármester sem hordja a bölcsek kövét a zsebében. Az új városháza már megvan, most már csak tartalommal kell megtölteni. A várost együtt kell vezetnünk, ahol én első szeretnék lenni az egyenlők között.

Mit üzen azoknak az MSZP-re szavazóknak, akik eddig hittek az MSZP-ben?


Itt helyben, a városunkban sajnos nem derült ki a teljes igazság, hogy az előző polgármesternek miért kellett lemondania, de a kósza hírek hallatán is el lehet gondolkodni, hogy mit műveltek az elmúlt négy és fél évben. A választási ígéreteik több mint fele nem valósult meg, ezzel szemben egyes emberek igen csak meggazdagodtak, teljes ellentmondásba került a valóság és az elhangzott szó. Azt üzenem a szocialista választóknak: ha még továbbra is hisznek a nagyfokú mellébeszélésnek, akkor nyugodtan szavazzanak az MSZP-re! De, ha elegük van ebből, ha változást akarnak, ha a tettek mezejére akarnak lépni, akkor szavazzanak rám!

László Sándor polgármesterjelölt programjából

A város jövőjéért mindenkinek tennie kell! Csak összefogással alapozhatjuk meg Bátonyterenye jobb jövőjét.

Melyek a legfontosabb a feladatok?

  • A város költségvetésének rendbetétele, a hiány kezelhető mérték alá szorítása, a pénzügyi csőd elkerülése.
  • A lakosság jövedelemtermelő-képességének növelése új munkahelyek teremtésével, vállalkozások letelepítésével. A pályázatfigyelő-rendszer további működtetése a városfejlesztés érdekében.
  • A közbiztonság, a közrend fejlesztése, tiszta, lakható város megteremtése.
  • A város elérhetőségének és közlekedésének javítása, a vasút korszerűsítése, a 23. számú főút elkerülő szakaszának megépítése, a 21. számú főút további négysávosítása, a csapadékvíz elvezetésének megoldása, a csatornarendszer karbantartása, az idegenforgalmi lehetőségek kihasználása, hatékony közterület-felügyelet.
  • A városi önszerveződő, közösségi csoportok tevékenységének, a verseny- és a tömegsport hatékonyabb támogatása.
  • Összefogás a városban működő hazai és külföldi tulajdonú vállalkozásokkal, civilszervezetekkel a meglévő kapacitások jobb kihasználása, a város fejlődése érdekében.
  • Takarékos működésű képviselőtestületet, szolgáltató, emberbarát polgármesteri hivatalt!

Bátonyterenye jobb jövője csak rajtunk múlik!

Egyszer minden rendszer kifárad. Az MSZP is kifáradt. Ezen a tényen az egyébként emberileg jó jelöltjeik se változtatnak. Félre kell állni, vagy félre kell állítani őket, éppen az ország és a város érdekében, Az MSZP- kormányzáson változtatni kell. Ezt mutatta a tavalyi önkormányzati választás itt, a megyében is, de még inkább az a politika, amit a Gyurcsány-kormány folytat. Bátonyterenye nem Szlovákiában van, hanem itt. Amit az MSZP- és Gyurcsány tesz, az ránk is hat. Most, hassunk mi Budapestre!

Én nem ígérgetek a kampányban, de egyet szeretnék világosan megmondani: ami egykor jó volt az MSZP-ben, ami drága a szocialista szavazóknak a múltból, én tovább tudom vinni. Az összes többi vetélytársam a választáson máshonnan jön, tőlük ezt nem is lehet várni, és nem is ígérik. Ezért is kérem, az MSZP szavazóit, és azokat az egykori munkáspártiakat is, akik most az MSZP körül nem találják a helyüket, hogy álljanak mellém!

Szabad idejében mivel foglalkozik?

Kevés szabadidőmben első a család, közös programok, kirándulások, üdülés, beszélgetések. Ezen kívül szeretek kerékpározni, illetve asztaliteniszezni.

Kedvenc zenéi?

Komolyzenében kedvenc zeneszerzőm Mozart, könnyűzenében a kedvenc együttesem a Dire Straits. Ez egy angol rockzenekar, nem a legújabbak közül való, de szeretem a zenéjüket.

Kedvenc könyve?

Dallos Sándor: A nap szerelmese és az Aranyecset. Mindkettő Munkácsy életéről szól.

Miért szeret itt élni?

Itt él a rokonság, a barátok. A várossal meg úgy vagyok, mint Dallos Sándor egyik regényhőse, aki visszanézett az őt megigéző nőre, és azt mondta: "Irgalmas Isten, de szép!" Nos, így vagyok a mi városunkkal is. Dolgozni akarok érte, szépnek látom, s szebbé akarom tenni, mert itt akarok élni.