Cikkek
 

Elnök úr, mit szól hozzá....

Belpolitika

Találkozó járókelőkkel, új ismerősökkel

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke részt vett a bátonyterenyei kampánynyitó rendezvényen. 35 fok meleg, bátonyterenyei buszmegálló. Panaszkodnak az emberek, ki a melegre, ki Gyurcsányra, ki mind a kettőre. A városi séta közben lestük el egy-két beszélgetését:

Középkorú nő

- Nem tetszik a vizitdíj, de az sem, hogy 27 ezerből kell megélnem. - mondja egy középkorú asszony.
- Munkája van?- kérdezi az elnök.
- Itt, Bátonyterenyén nem lehet elhelyezkedni, mindent tökre tettek ezek.
- Kire fog szavazni?
- Hát, a szocialistákra! Talán megjavulnak.
- Ne reménykedjen! Kutyából nem lesz szalonna. Ne gondolja, hogy a milliárdos majd a maguk gondjáért fog aggódni, nem is érti ezeket. Miért nem szavaz a mi emberünkre. Maga is ismeri még az OTP-ből, ő sem lett milliomos.
- Lehet, hogy igaza van, meggondolom!

Középkorú férfi

- Nagyon elegem van már a szocikból, pedig eddig rájuk szavaztam - mondja egy idősebb, láthatóan tájékozott férfi.
- Mi a gondja? -kérdezi az elnök.
- Idefigyeljen, tőlem, mindenki olyan lehet, amilyen akar, de nekem ne mondják meg, hogy ezen túl szeretnem kell a homokosokat! Milyen világ ez, ahol a miniszterelnök felesége velük együtt tüntet? Én nem kérek az ilyen MSZP-ből.

Gyurcsány úr, köszönjük, elég volt!

A bátonyterenyei polgármester-választás három okból is fontos a Munkáspártnak - hangsúlyozta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Bátonyterenyén.

Egyrészt, ideje megmutatni az országnak, hogy lehet a szocialisták nélkül kormányozni.

A mostani időközi választás is azért vált szükségessé, mert a szocialista politikai elit nem képes a várost irányítani.

Másodszor, Magyarország a vesztébe rohan. A kórházak, az iskolák, a magyar vállalkozások pusztítását meg kell állítani! Ehhez az első lépés az időközi választás. A lakosság nemet mondhat nemcsak arra, hogy szocialista legyen a polgármester, hanem megüzenheti Gyurcsány Ferencnek is: köszönjük, ennyi!

Harmadszor, az a tény, hogy a Magyar Kommunista Munkáspárt képes volt összegyűjteni a kopogtatócédulákat, jelzi azt, hogy a Munkáspárt él a városban. Ismeretes, hogy Nógrádban itt okozott legnagyobb kárt az egykori pártellenzék, a 2006-os párt.

Ők most a szocialistáknak gyűjtik a kopogtatócédulákat, a Munkáspárt viszont újjászerveződött, és egy kiváló jelölttel indul a választásokon.