Cikkek
 

Polgármester-jelöltünket becsületes, tiszta emberként ismerik

Belpolitika

Thürmer Gyula, Szabó Lászlóné megyei elnök és László Sándor polgármester-jelölt
Thürmer Gyula, Szabó Lászlóné megyei elnök és László Sándor polgármester-jelölt

Több mint 300 kopogtató cédula gyűlt össze, László Sándor most már a Munkáspárt jelöltje Bátonyterenyén az időközi polgármester-választáson. Jövő heti számunkban részletesen bemutatjuk őt is, programját is.

László Sándor, a Munkáspárt jelöltje a bátonyterenyei polgármester-választásokon, 1962-ben, Salgótarjánban született, bányászcsaládban. 1981-ben pénzügyi szakközépiskolát végzett, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát.

Világéletében pénzügyi területen dolgozott. Volt pénzügyi osztályvezető, főkönyvelő-helyettes, kft gazdasági vezetője. Részese volt az SKÜ számítógépes vállalatirányítási rendszere fejlesztésének is.

1994-ben lett a nagybátonyi OTP fiók vezetője. Máig sok ember ismeri ebből az időből, és megbecsüléssel, szeretettel emlékeznek rá.

2001-2003 között az OTP Garancia Biztosító helyi fiókjának vezetőjeként dolgozott, és ma is egy gazdasági társaság területi vezetője. Becsületes, tiszta emberként ismerik a térségben. Családja is itt él.

Felesége az Ózdi úti ABC-ben eladó.

Megígértük, hogy lesz munkáspárti jelölt

Urbán Sándor, a Munkáspárt Elnökségének tagja, korábbi megyei elnök ezúttal László Sándor kampányfőnökéül szegődött. Őt kérdeztük az eddigi munkáról:

Milyen a Magyar Kommunista Munkáspárt helyzete ma Bátonyterenyén?

Bátonyterenyén a 2006-os párt teljesen szétverte a Munkáspártot. Csak egyet értek el vele: győzelemhez juttatták az MSZP-t és egy emberük bekerült az önkormányzatba. Az ára pedig a Munkáspárt meggyengítése volt. Maradtak még tagjaink, de jórészt idős emberek. Nekünk is felülről kellett hozzálátni a párt újjászervezéséhez. A mostani önkormányzati választás konkrét feladat. Itt nem elég beszélni arról, hogy én ilyen kommunista vagyok, meg olyan, itt dolgozni kell. Meg kellett találni a jelöltet, össze kellett gyűjteni a kopogtatókat.

Úgy tűnik, hogy jó jelöltet sikerült találni. Hogyan látja?

László Sándor kitűnő jelölt. Közgazdász végzettsége van, kiismeri magát a mai magyar helyzetben. Olyan ember, akire még a gyanú árnyéka sem vetődhet. Idevalósi, úgyhogy Bátonyterenye polgárai jól járnának vele.

Nehéz volt a kopogtatócédulák gyűjtése?

Nehéz, de megcsináltuk. Jelöltünk is szorgalmasan gyűjtötte, és a megyei elnökség szervezésében besegítettek más térségből is. Az országos Elnökségen megígértem, hogy lesz a Munkáspártnak jelöltje. Ilyenkor nem azt kell keresni, hogy miért nem tudunk egy feladatot megoldani, hanem azt, hogy hogyan, milyen eszközökkel tudjuk megoldani. Kegyetlenül sokat dolgoztunk, anyagi áldozatokat is vállaltunk, de megvan a jelölt, és ez a lényeg.