Cikkek
 

"Kövessük Ho Chi Minh erkölcsi elveit!"

Külföld

Thürmer Gyula Vietnamban 2006-ban
Thürmer Gyula Vietnamban 2006-ban

A vietnami kommunisták ma a gazdasági és politikai reformok érdekes és felelősségteljes időszakában vannak.

Az embereknek érteniük kell, hogy mi miért történik. Szembe kell nézni azzal is, hogy a reform egyes rétegek átlagosnál nagyobb gazdagodását is előidézte. A piac szerepének növekedése közepette fontos szerep hárul a magáncégeknél működő pártszervezetekre.

Az ideológiai és elméleti munka továbbfejlesztéséről esett szó a Vietnami Kommunista Párt 10. kongresszusán választott Központi Bizottság 5. ülésén, ami az elmúlt héten fejezte be munkáját.

A kérdéseket a marxizmus-leninizmus és Ho Chi Minh tanításai alapján kell megválaszolnunk, és erre kell építeni a párt politikai egységét - emelte ki Nong Duc Manh főtitkár.

A politikai rendszerben érződnek annak jelei is, hogy a pártszervek elbizonytalanodnak, nem értik mai vezető szerepüket. A megoldás itt is az eszmei munka javításában van.

Fontos problémát jelent a párt erkölcsi tisztaságáért, a korrupció ellen folytatott küzdelem.

Kövessük Ho Chi Minh erkölcsi elveit! - fogalmazták meg az ülésen. Ebben a munkában nagyon fontos szerep vár a vietnami sajtóra is.

A Központi Bizottság az ideológiai munka továbbfejlesztése mellett döntött a belső ellenőrzési és felügyeleti rendszer fejlesztéséről is. Időben kell észrevennünk a belső mulasztásokat - hangzott el.

A KB határozott a párt vezető szerepének erősítéséről is a politikai rendszer működtetésében. A politikai és jogi reformra szükség van, de ezt a folyamatot a pártnak kell irányítania - hangsúlyozták