Cikkek
 

Aik a legtöbb Szabadságot viszi

Hírek

Papp Lajos (jobbra) számolja a megyének járó újságot a párt Baross utcai központjában
Papp Lajos (jobbra) számolja a megyének járó újságot a párt Baross utcai központjában

A Szabadság mozgalmi terjesztésében sokan tevékenykednek. Közöttük az egyik legfontosabb munkát végzi az a 30-40 futár, aki a pártközpontból viszi el hétről-hétre a lapot az ország különböző pontjaira. Becsüljük meg őket azzal is, hogy felvillantjuk azok arcélét, akik vállalták ezt a megbízatást.

Papp Lajos elvtárs viszi a legtöbb lapot Békés megyébe, darabra 17o-et. Minden csütörtökön 190 kilométert vonatozik Körösladányból Budapestre és ugyanannyit vissza. Fél hatkor kelés, 7 órakor indul a vonat, s 3/4 11-re már a pártközpontban van.

Ott fél óra ügyintézés, s indulás haza - így néz ki leegyszerűsítve a "menetrend". A békéscsabai vasútállomáson már várja Hankó Mihály elvtárs, és Szeghalom körzetét kivéve, átveszi a megyei újságokat. Ezekért másnap reggel jönnek a megyei pártirodába a helyi futárok.

Papp elvtársnak is van dolga még pénteken is az újsággal. Ekkor viszi el a Szeghalomnak, Füzesgyarmatnak, Vésztőnek járó lapokat, és mindemellett lakóhelyén, Körösladányban darabra széthordja az előfizetőknek.

Papp elvtárs, a 73 évével, egy esztendőre, és minden hétre vállalta ezt a munkát. Ebben a korban, már csak rövidebb szakaszokra tervez az ember - mondja a ma is fiatalos mosolyával.

A gépállomási munkából indult okleveles gépész- és gazdasági mérnök elkötelezett és tevékeny ember. Aktív lokálpatrióta is. Miután a Mezőtúron és Túrkevén ledolgozott évtizedek után visszaköltöztek Körösladányra, ő vezeti a helytörténeti csoportot is.

Nyolc éven keresztül - 1994-től 2002-ig - a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja volt, s a párt megyei elnökségének is. Továbbra is viszi a szeghalmi terület párszervezetének életét. Legutóbb a Központi Pártetikai Bizottság tagjává választották. Mai pártunkban remélem nem sok dolgunk lesz - fűzi hozzá e funkciójához.

V.J.