Cikkek
 

Kádár és a dolgozó emberek elnyomorítói

Pártélet

A Munkáspárt 2006 az idén önálló rendezvényt akart magának a Kádár-évfordulón.

Az is lehet persze, hogy el akarták tőlünk venni az évfordulót. Nem elégedtek meg azzal, ami korábban volt, vagyis azzal, hogy a mi pártunk, a Munkáspárt rendezvénye előtt elhelyezték koszorúikat, sőt beszédeket is mondtak. Az elmúlt évek ünneplése sem volt teljesen súrlódásmentes, de nem volt belőle nagy konfliktus. Lehet, hogy ezt találták elégtelennek a 2006-os párt vezetői, amikor mindenáron kikényszerítették az önálló rendezvényt.

A "Munkáspárt 2006" ugyanis csak addig érdekes, amíg van igazi Munkáspárt, azaz amíg a reformista, MSZP-barát társulatot össze lehet hasonlítani a tőkés MSZP-kormány ellen fellépő kommunista Munkáspárttal. Mint ismeretes, a rendőrségi egyeztetőn semmiféle kompromisszumra nem voltak hajlandóak. A Munkáspárt ekkor úgy döntött, hogy okos enged, szamár szenved, mi megtartjuk egy másik időpontban. Július 1-én sikeres rendezvényünket meg is tartottuk.

Múlt szombaton a 2006-os csapat elment a temetőbe. Nem voltak sokan. Az MTI első híre szerint 100-150-en jöttek el. Az MTI később kiadott egy újabb változatot is, amiben már nem vállalkoztak a résztvevők számának hivatalos becslésére, hanem idézték Vajnai urat, aki szerint több százan vettek részt. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A mi "hírszerzőink" szerint az MTI jól számolta össze a résztvevőket, de ez voltaképpen lényegtelen.

A lényeg az, hogy nem jött be, amit a 2006-os párt vezetői reméltek: a rendezvényük nem lett ellenpólusa a kommunista Munkáspárt Kádár-megemlékezésének. Ismételten bebizonyosodott, hogy törzstagságukon kívül a kutya se áll mögöttük. Elmaradt a nagy csattanó is.

A 2006-os párt nagyon büszkén hirdette napok óta, hogy ők bizony együtt ünnepelnek az MSZP Munkás és Érdekvédelmi Tagozatának képviselőivel. A hírek szerint valakik tényleg voltak ott, de az MSZP-s hírességek biztos nem mentek el, mert azt megírta volna a hírügynökség.

Egyébként sok MSZP-s híresség már csak azért sem mehetett ki a temetőbe, mert egy részük még a péntek esti Horn-buli mámorában élt, másik részük meg sietett a melegek szombati tüntetésére. Meleg szövetségben az SZDSZ-szel.

Téved az, aki azt gondolja, hogy az emberek nem tudnak egyet meg egyet összeadni. Tudnak, és azt is ki tudják számítani, hogy Vajnai úrék - miközben hangosan emlegetik Kádárt, a kisemberek támogatóját - olyan párt mellett állnak ki, amely a dolgozó embereket nyomorítja el.