Cikkek
 

Az egészségügyi integráció ellen tüntettek szegeden

Pártélet

A szegedi tüntetés munkáspárti résztvevőkkel
A szegedi tüntetés munkáspárti résztvevőkkel

Az egészségügyi integráció ellen mentek utcára Szegeden július 2-án este, az érdekvédelmi szervezetek felhívására.

A Tisza Lajos körúti központi rendelőintézet előtt dr. Timár Péter, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) Csongrád-megyei elnöke és dr. Haraszti Gábor, a Magyar Orvosok Szövetségének rendelőintézeti elnöke köszöntötte és tájékoztatta a demonstráció mintegy kétszáz résztvevőjét.

A gyűlés előadói szónoklataikban úgy fogalmaztak, hogy az egészségügyi integráció, az összevonások, a leépítések, az egyre növekvő várólisták arra figyelmeztetnek, hogy a kórháznak és a nagy rendelőknek az egyetem alá-mellé történő összevonása, komolyabb dolog annál, hogy titkos zárt üléseken döntsenek róla.

Tímár Péter megerősítette, hogy a városi közgyűlés elé terjesztendő, tiltakozó aláírásgyűjtési akciót indítanak, és a kórházakban és a rendelőintézetekben megkezdték egy korlátozott méretű sztrájk előkészítését is.


A jelentős médiavisszhangot kapott demonstráción résztvevő munkáspárti vezetők kifejezték szolidaritásukat az EDDSZ képviselőinek, hangoztatva, hogy a Munkáspárt az események ilyenkénti alakulását évek óta elítéli és most is kész támogatást nyújtani az egészségügy szétzilálása, amerikanizálása ellen.

NL