Cikkek
 

Pécs: Fegyelmezett munkából jeles

Pártélet

Gonda Tibor, Pécs alpolgármester, Gelb Zoltán és Thürmer Gyula
Gonda Tibor, Pécs alpolgármester, Gelb Zoltán és Thürmer Gyula

Baranya megye a Munkáspárt egyik olyan megyei szervezete, ahol rendben mennek a dolgok. Pontosan tudják, kik tartoznak ma a párthoz, a szervezeti szabályzat szerint fizetik a tagdíjat.

A létszámarányosan előírt kvótánál nagyobb arányban léptek be az Ezres Klubba és A Szabadság előfizetőinek táborába. A megyei KB-képviselőjelöltek a legutóbbi KB-ülésen valamennyien fegyelmezetten részt vettek. Erről beszélt Thürmer Gyula a párt elnöke június végi pécsi látogatása során Gelb Zoltán megyei elnöknek és a más aktivistáknak.

Hozzátette: tudjuk, milyen óriási munka áll mögötte, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy annak idején a pártellenzék milyen nagy károkat okozott. Egyetértettek a pártelnökkel abban, hogy új módszereket kell alkalmazni.

Mindenki örült annak, hogy a Pécs főterén megtartott sajtótájékoztató jól sikerült, de ez - ha időben végiggondoljuk - akár színvonalas gyűléssé is fejleszthető lett volna. Mindenkinek tetszett az az ötlet is, hogy a Balszemmel című könyv bemutatóját Pécs központjában is meg lehet rendezni. Ami ment Csepelen, miért ne mehetne Pécsen? A jól sikerült program keretében Thürmer Gyula ellátogatott Hargitai Jánoshoz, a megyei közgyűlés elnökéhez és Gonda Tiborhoz, Pécs alpolgármesteréhez.

Délután Kaposváron folytatódott a beszélgetés. Baranya, Tolna és Somogy most egy régiót alkotnak a Munkáspárt irányítása szempontjából is, s bizony, itt nagyok a gondok. Szabó Imre, a megye felelőse nem titkolta, hogy el van keseredve.

A beszélgetés során azonban kiderült, hogy Kaposváron, vagy akár Siófokon is lehetne könyvbemutatót szervezni, nincs akadálya utcai rendezvényeknek sem. Megcsináljuk! Ezzel búcsúztak a helyiek.