Cikkek
 

Elítéljük a korrupt szakszervezeti vezetőket!

Belpolitika

A Magyar Kommunista Munkáspárt elfogadhatatlannak tartja a MÁV Zrt, és három vasutas szakszervezet, valamint a BKV vezetése, és azok szakszervezetei között létrejött megállapodást.

A szerződések értelmében a szakszervezetek vezetői –közpénzen - havi 600 -700 ezer forintos fizetésre jogosultak.

A szakszervezeti vezetők lefizetése pénzzel vagy pozícióval, nem új jelenség. Így zsebelték be a nagyobb szakszervezeteket, így biztosítják a mögöttük álló hazai és nemzetközi nagytőkés körök érdekeinek a teljes kiszolgálását.

A Munkáspárt véleménye szerint a szakszervezetek legnagyobb bűne a munkások elárulása volt. A rendszerváltás óta a szakszervezetek korrupt képviselői aktív segítséget nyújtottak a szakszervezeti vagyon elherdálásához, az üzemek privatizálásához, a munkások féken tartásához. Hagyták szétverni az egységes szakszervezeteket, és a kis szervezeteket egymásra uszították. Összejátszottak, és ma is összejátszanak a magát szociáldemokratának nevező MSZP-vel, akik a háttérből irányítva ma is a legnagyobb gátjai a munkásság osztállyá szerveződésének.

Ennek eredménye, hogy a szakszervezetek taglétszáma, és megbecsülése soha nem látott mélyponton van. Magyarország szinte sztrájkmentes övezetté vált. A munkások és a dolgozó tömegek kiszolgáltatottan állnak a tőke egyre mohóbb támadásaival szemben az áremelésektől kezdve, a vizitdíj bevezetésén át, a több biztosítós rendszer bevezetéséig.

A Munkáspárt úgy véli, hogy alapvető változásokra van szükség. Fel kell világosítani a munkások, alkalmazottak tömegeit, hogy a privatizáció, a tőkés modernizálás az ő bőrükre megy. Meg kell értetni mindenkivel, hogy a mai tőkés világban nincs egyéni túlélés vagy menekülés. Minél inkább összefogunk, annál inkább meg tudjuk érdekeinket védeni.

A Munkáspárt felhívja a szakszervezetek tagságát: szabadítsák meg a szakszervezeteket a korrupt vezetőktől. A szakszervezeti vezetők nem függhetnek anyagilag a munkaadóktól. A vezetők a tagságtól kapják a fizetésüket, ne a munkaadójuktól!

A Munkáspárt az egyetlen olyan párt, mely 18 éve következetesen képviseli a dolgozó emberek, a munkások érdekeit. A Munkáspárt kész a közös harcra minden – a dolgozók érdekeit érvényesíteni akaró – szakszervezettel.

Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége