Cikkek
 

Részletek Thürmer Gyula ünnepi beszédéből

Pártélet

Szatmári Boglárka szól az emlékezőkhöz
Szatmári Boglárka szól az emlékezőkhöz

Az alábbiakban részleteteket olvashatnak Thürmer Gyula beszédéből. A teljes szöveg a Munkáspárt honlapján, a www.munkaspart.hu oldalon olvasható.

Védnökség a sírok felett

„Bejelentem: a Magyar Kommunista Munkáspárt védnökséget vállal a munkásmozgalom mártírjainak sírja felett. Sokan nyugszanak itt. Mező Imre, a Köztársaság téri Pártház védője, Stromfeld Aurél, a Tanácsköztársaság vezérkari főnöke, Lukács György, a 20. század egyik legnagyobb marxista filozófusa, Friss István, a kiváló marxista közgazdász, Komócsin Zoltán, a KISZ első vezetője és sokan mások. Emléküket és sírjukat megőrizzük a jövő nemzedékeinek.“

Kádár legyőzhetetlen

„A tőkés hatalom soha sem szerette Kádár Jánost. Gyurcsány a legrosszabb tőkés a rossz tőkések között is. Megtette azt, amit egyetlen tőkés politikus sem mert megtenni. Személyes üggyé tette a Kádár elleni harcot.
Gyurcsány személyes győzelmet akar Kádár felett.

Kádár legyőzhetetlen! A hatalom nem képes új értékeket adni, ezért le akarja rombolni a régi értékeket. A hatalom nem képes sikeres jelent teremteni a tömegek számára, ezért igyekszik szétzúzni a sikeres múltat. Kádár alkotott, teremtett, Gyurcsány és kapitalista rablóbandája pedig csak rombol és pusztít.

Kádár legyőzhetetlen! Kádárt nem győzhetik le pökhendi úri tolvajok, de nem győzheti le az egész tőkésosztály sem.

Kádár neve a mai nemzedékeknek a megélt szocializmust jelenti, a felnövekvő generációknak pedig az eljövendő szocializmus eszméjét. Kádár János eszméje ezért hallhatatlan.“

Munkáspárt-ellenes Kádár-tisztelet soha sem volt, nincs és nem is lehet

„Mi mindig Kádár János tisztelőit várjuk ide, és soha sem feltétel a Munkáspárt támogatása. A Kádár iránti megbecsülés nem fedi el a különbségeket.

Sok mindenről gondolkodhatunk másként, de a mai világban egyet világosan látnunk kell: nem lehet egyszerre Kádárra esküdni és belerúgni a Munkáspártba. Nem lehet egyszerre tisztelni Kádárt és harcot hirdetni a kommunisták ellen. Munkáspárt-ellenes Kádár-tisztelet soha sem volt, nincs és nem is lehet.

Kádár János mindenkié. Igen, mindenkié, minden magyar munkásé, minden magyar dolgozóé. Kádár János nem a magyar milliárdosoké!

Kádár János a szegényeké. Nem a baloldali báránybőrbe öltözött kapitalista kizsákmányolóké, nem a politikai szekértolóiké. Kádár János a miénk!“

Kádár János visszaemlékezéseit adják elő: Delikát Dóra, Kupi László, Gilicze Attila és Giliczéné Komjáthy Andrea
Kádár János visszaemlékezéseit adják elő: Delikát Dóra, Kupi László, Gilicze Attila és Giliczéné Komjáthy Andrea

A Munkáspárt a fáklya

„Sokan vannak, akik 18 éve hitegetik magukat: a szocialisták jót akarnak, csak rossz módszerekkel. 18 éve újra és újra bebeszélik maguknak, hogy lehet egyszerre szeretni Kádár Jánost és beletörődni a kapitalizmusba.

18 éve hitegetik önmagukat, hogy elég egy szál virágot letenni Kádár János sírjához és feledtetni lehet, hogy az MSZP-re szavaztak. Nem, barátaim! Nem lehet! Az MSZP támogatása ma bűn. Bűn a baloldallal, bűn az emberekkel, bűn a magyar nemzettel szemben!

A kórházak eladása, az egészségbiztosítás privatizálása nem baloldali politika, hanem jobboldali. Az orvosok és pedagógusok tömeges elbocsátása, az értelmiség tönkretétele nem baloldali politika, hanem jobboldali. Magyarország kiárusítása az amerikai és izraeli tőkének nem baloldali politika, hanem a legmocskosabb jobboldali.

A milliárdosok kormánya nem a kisemberek, nem a szegények kormánya. Gyurcsány Ferencnél ma nincs jobboldalibb politikus.

A mi felelősségünk történelmi. A baloldalon a Munkáspárt a fáklya, amely kiutat mutat a szocialisták hazugságaiból. A Munkáspárt adhat baloldali választási lehetőséget a baloldali választóknak.

A Munkáspárt győzheti meg a baloldali embereket, hogy nem kell a jobboldalra szavazniuk, ha változást akarnak. „