Cikkek
 

Együtt a kemény mag Nagykőrösön

Pártélet

Egykor kommunista szombat - ma kommunista vasárnap. a nagykőrösi tanácskozás résztvevői

Csak azok tanulhatnak, akik meg tudják fizetni az oktatást. 2007-ben a tandíjfizetést azok a kormányzati emberek sürgetik, akik a Kádár-rendszerben ingyen tanulhattak.

Mit gondol a baloldalinak színezett kormánypártról a Tesco-pénztáros vagy az üzemből kirúgott dolgozó, akinek a háztartásában 50 százalékkal emelték meg a gáz árát és vizitdíjas nyugtáért kényszerül sorban állni?

Egyebek közt ezek a kérdések is szóba kerültek Nagykőrösön, a Magyar Kommunista Munkáspárt vasárnapi összejövetelén.

A Koszorú utcai rendezvényen a párt Nagy-Budapesti Regionális Elnökségéből jelen volt Kajli Béla, aki a mozgalom időszerű feladatairól beszélt.

- Nem a faliújság-készítés idejét éljük, mint valamikor régen - mondotta. Ma többről van szó. Közös dolgainkban továbbhaladni és nem engedni, hogy ezt a hitvallást és meggyőződést, amelyet a munkásosztályért felvállaltunk, a rendszer kidobja az ablakon.

Jóleső érzéssel látom, hogy itt is erősödik az a mag, amely a fiatalokkal és az idősebb generáció tagjaival a kommunisták közösségét alkotja.
Ebben a helyzetben, amikor az országban és ebben a térségben is 17 éve a tőke uralma érvényesül, nem szabad feladni a küzdelmünket.

Abban, hogy a párt parlamenti erő lesz-e a következő választásokon, sok múlik a 32 budapesti és Pest megyei országgyűlési kerületben végzett munkán - hangoztatta a továbbiakban Kajli Béla. Példásnak mondta a párttagok ebben mutatott megértését, és a fennmaradáshoz szükséges anyagi támogatás további erősítését kérte.

Locskai Lajosné már kifizette az egész évi tagdíját, Pók Balázs és Koncz Erika pedig, bár nincs rendszeres jövedelmük, újabb 3 hónapra rendezte, szeptemberig 1500-1500 forinttal.

A Szabadság újság újbóli kiadásával, élőbbé vált a párt kapcsolata tagjaival, a szimpatizánsokkal. A régióban 57-en olvassák és adják tovább.

Önkéntes futárok viszik el az előfizetőkhöz, hogy ezzel postaköltséget takarítsanak meg. A lap segít az eligazodásban a napi politikában. Koncz Viktor, Ács József, Simon József és mások kiemelték az újság szerepét a tisztánlátásban a Kádár-sír meggyalázása kapcsán, és abban, hogy a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak nem sikerült a kommunisták pártját az MSZP fiókszervezetévé tenni.

Kajli Béla útja ezután Köröstetétlenre vezetett, ahol felkereste Szabó Sándor alapszervezeti titkárt. Tisztázó beszélgetést folytattak arról a településen is terjesztett mendemondáról, hogy a Munkáspárt összefogott a FIDESZ-szel a kórházprivatizáció elleni fellépésben.

Ez csúsztatás, hiszen az egészségügyi intézmények kiárusításának megakadályozásáért elsőként a Munkáspárt kezdeményezett népszavazást, amellyel 2004-ben jelentős számú támogatót nyert meg - küldött tudósítást Kohl Antal, a Munkáspárt 2-es számú Dél-Pest megyei régiójának elnöke.