Cikkek
 

Megújuló - erősödő pártélet Heves megyében

Pártélet

A képen: Tőzsér Sándor (Heves), Szabó Lászlóné, Juhász Norbert, Tóth László (a Baloldali Front nógrádi elnöke), Tóth László, Nagy Attila
A képen: Tőzsér Sándor (Heves), Szabó Lászlóné, Juhász Norbert, Tóth László (a Baloldali Front nógrádi elnöke), Tóth László, Nagy Attila

Az elmúlt évi megyei pártértekezleten a helyzet adta követelménynek megfelelően régiós elnökség került megválasztásra a Nógrád-Heves megyei kommunista mozgalom szervezésére, irányítására.

2007 június 2-án volt az elnökség első, kihelyezett ülése Heves megyében, a Heves megyei elvtársak szervezésében.

Az ülésen, az elnökség tagjain túl részt vett Tőzsér Sándor Heves városból - a két megye összekötője, s Tóth László a Nógrád Megyei Baloldali Front elnöke, párttag - Salgótarjánból.

A megbeszélést Szabó Lászlóné, Nógrád-Heves megyei régiós elnök vezette.

A két megye mozgalmi életében fontos volt ez a találkozás, hiszen személyesen is megismertük egymást, a területen jelentkező tipikus és jellegzetes gondokat, örömöket.

A vendéglátók: Juhász Norbert KB-tag, Tóth László Derecskéről és Tőzsér Sándor, a kötetlen beszélgetés során tájékoztatást adtak a megye pártéletének helyzetéről.

A rendezvényen résztvevők lelkesen, a Munkáspárt célkitűzései iránt elkötelezetten mondták el terveiket a két megye gyümölcsöző összefogásának érdekében.

Kiemelt téma volt a taglétszámnövelés, a fiatalok bevonása a mozgalomba, s rendkívüli jelentőséggel bírt a KB megbízottak személyének kiválasztása mind a hét választókerületben.

A Heves megyei elvtársak elmondták, hogy nő a taglétszámuk, főleg a fiatalok soraiban, hiszen a nyomasztó életkörülmények őket sújtják leginkább.

A rendezvény szervezője, mozgatórúgója a 18 éves Juhász Norbert KB-tag volt. Juhász Norbert sokat tesz a Munkáspárt népszerűsítéséért.

Legutóbb Egerben, a postások országos sztrájkjában képviselte a Munkáspártot. Fellépését az emberek elismerően fogadták.
Az délutánba hajló eredményes, tartalmas megbeszélést finom ebéd követett, amelyet Norbert főzött saját kezűleg, a még "csak" szimpatizáns barátai segítségével.

A festői szépségű környezetben, Felsőtárkányon megtartott rendezvényünk sora terveink szerint Heves városban és Mátrafüreden folytatódik majd.

Úgy látjuk, közös erőfeszítéseink eredményesek lesznek, és miként Nógrádban, Heves megye minden választókörzetében lesznek KB-megbízottaink, képviselőjelöltjeink.

Szabó Lászlóné