Cikkek
 

Bács-Kiskun nem marad el

Pártélet

Thürmer Gyula látogatóban Bányai Gábornál, a megyei közgyűlés elnökénél
Thürmer Gyula látogatóban Bányai Gábornál, a megyei közgyűlés elnökénél

Bács-Kiskun megyében a munkanélküliség meghaladja a tíz százalékot, de Bácsalmás környékén már a húszat is - mondta Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke Thürmer Gyulának, aki az elmúlt héten Kecskemétre látogatott.

Az sem jó, hogy a megye gazdasága lényegében Kecskemét környékére koncentrálódik - folytatta. A 38 éves Fideszes politikus, civilben egyébként kertészmérnök, aggódik a megyei mezőgazdaság, a magyar föld sorsa miatt.

A kormány egészségügyi politikája veszélybe sodorja a megyei lakosait is, és ezt a veszélyt egyre többen ismerik fel.

Bács-Kiskun megye az egyik olyan megye, ahol a korábbi pártellenzék, a jelenlegi 2006-os párt a legnagyobb károkat okozta. 2005 óta Kiss Lászlóné megyei elnök vezetésével, Kalapos Mária KB-tag részvételével óriási munka folyik a szervezeti rend helyreállítására.

Elérték, hogy mára rendszeres a pártélet, lényegében minden aktivistájuk előfizet A Szabadságra. Megkezdődött a KB-képviselők kiválasztása is. A célunk az, hogy minden választókerületben legyen a Központi Bizottságnak képviselője - hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke a megyei vezetők értekezletén.

A KB-képviselő feladata, hogy előfizetőket szerezzen A Szabadságnak. Minél több előfizető, annál szorosabb kapcsolat az emberekkel, annál nagyobb esély a választásokon. Fontos feladatuk van a Munkáspárt politikai jelenlétének biztosításában. Sok gyűlésre, sajtótájékoztatóra, könyvbemutatóra van szükség.

A találkozón az is kiderült, hogy több embernek is van számítógépe, sőt internetes összeköttetése. Nem lehet akadálya a gyors információáramlásnak. Bács-Kiskun nem marad el az ország más megyéinek kommunistáitól!- fogalmazódott meg a közös vélemény.