Cikkek
 

Boglárkáért Debrecenben

Pártélet

Beszélgetés a Központi Bizottság Hajdú-Bihar megyei megbízottaival
Beszélgetés a Központi Bizottság Hajdú-Bihar megyei megbízottaival

A Munkáspárt képviselőjelöltjével, Szatmári Boglárkával járta a debreceni utcákat a múlt csütörtökön Thürmer Gyula, a párt elnöke.

Beszélgetés a piacon, felolvasó délután a város főterén a Balszemmel kötetből, intenzív párbeszéd a Hajdú-Bihari Napló szerkesztőségében az újságíró munkatársakkal. Edelényiné Nagy Mária, a KB-tagja, megyei elnök és kis csapata nem hiába dolgozott, sikeres volt a kampánynap.

Néhány nap múlva eldől, hogy kit választanak a városiak a megüresedett önkormányzati képviselői helyre. Jó jelöltünk van, 26 éves fiatalasszony, ízig-vérig debreceni, tudja, mi fáj a szegény embereknek - mondta a pártelnök a megyei aktivisták találkozóján.

Jól dolgoztak aktivistáink is, hiszen gyorsan összegyűjtötték a kopogtatócédulákat. Kialakult egy kis aktivista kör, amely lelke a kampánynak. Ez jó kezdet! - emelte ki Thürmer Gyula.

A jelenlévők közül többen elmondták, hogy ez valóban jó kezdet, de szervezettebbé kell tenni a munkát, rendszeresebbé az információkat, dolgozni kell a fiatal párttagokkal, akik örvendetesen megjelentek sorainkban.

A parlamenti választásokon nem egy, hanem kilenc helyen kell ezt a munkát elvégezni, ami nem semmiség. Addig is szorítunk Boglárkáért.

Szatmári Boglárka, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 26 éves, kisgyermekes anyuka. Idén januárban megválasztották a párt megyei alelnökévé. Több rendezvényen, sajtótájékoztatón találkozhattak a nevével, nem véletlenül. Ő az itteni sajtóreferensük is, valamint a Cívis Nőegylet egyik alapító tagja.

Rendezvényeiken az alsó réteg, a munkásosztály érdekeit képviseli, valamint a munkát nem kapó állampolgárokért harcol.
A párt vezetőségével állandó kapcsolatban van, emellett az egész országra kiterjedő akciócsoportnak is tagja. Ebben a csoportban figyelik a hirtelen elbocsátott, munka nélkül maradtak helyzetét, és ahol tudnak, azonnali segítséget nyújtanak számukra.

Ősei az 1200-as évektől élnek Debrecenben. Dédpapája volt az utolsó tímármester, valamint több rokona található a Tímármúzeum állandó kiállításán.
Az 1900-as évek elejétől ehhez a körzethez kötődik egész családja. Születése óta szinte mindennapos vendég volt a Fényes udvarban.