Cikkek
 

Ülésezett a Központi Bizottság
Elindulnak a KB-képviselők

Pártélet

Ülésezik a Munkáspárt Központi Bizottsága
Ülésezik a Munkáspárt Központi Bizottsága

Az elmúlt szombaton a leendő a leendő KB-képviselőkkel kibővített ülést tartott a Munkáspárt Központi Bizottsága. A tanácskozáson a belpolitikai helyzet értékelése, a párt időszerű feladatai szerepeltek.

A Központi Bizottság a megyei elnökségek javaslata alapján megbízatást adott 110 KB-képviselőnek az ország választókerületeiben végzendő munkára.

Thürmer Gyula a bevezetőjében elmondta: a megyei látogatások, a városokban, a kistelepüléseken való találkozók során is tapasztalható, hogy az emberek hangulata rossz, nem fogadják el a romló állapotokat. "Tegyetek már valamit!" - mondják sok helyen a Munkáspártnak.

A kormány túlélte 2006 őszét, de látható, hogy alapvető kérdésekben kényszerül meghátrálásra. A népszavazás kapcsán utalt arra, hogy a FIDESZ stratégiájában is összerendezetlenség mutatkozik a kormány politikájával szembeni fellépésben.

Mindeközben az emberek egyre rosszabbul élnek. A Munkáspárt a saját útját járja. Dolgoznunk és harcolnunk kell. A KB-képviselőkre az előttünk álló három esztendőben többes feladat vár: mindenekelőtt gyűjtsenek új előfizetőket - mondjuk választókerületenként 100-100 előfizetőt - A Szabadságnak, szervezzék a párt politikai jelenlétét a térségben. Ma ez jelenti a választási felkészülést is.

A Központi Bizottság politikai nyilatkozatot fogadott el és hozott nyilvánosságra a kormányátalakításról, s Vajda János előterjesztésében határozott a KB-képviselők személyi megbízatásáról.

A Munkáspárt Központi Bizottsága megerősítette korábbi határozatát is, hogy minden megyei és regionális szervezet kötelessége teljesíteni az ezer támogatóból rá eső kvótát.

A Fejér megyei példához hasonlóan az egyéni Ezres Klub tagság befizetéseit a pártszervezeti kasszából közösen is pótolhatják.

A kormányátalakítás újabb kísérlet az emberek becsapására

A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága úgy véli, hogy a Gyurcsány-kormány mostani átalakítása nem más, mint az MSZP és a kormány tehetetlenségét leplező álcselekvés. A társadalomban lejáratódott, egymást sakkban tartó politikusok egymás között osztogatják a pénzt és hatalmat. Klikk-politizálást csinálnak, miközben tűzzel-vassal küzdenek a népakarat kinyilvánítása, a népszavazás ellen.
A kormánykabinet létrehozásával kétfejű lesz a kormány, az SZDSZ olyan beleszólást kap, amire sem a 2006. évi választásokon elért eredménye, sem a koalíciós szerződés alapján nem jogosult. A kormánykabinet létrehozása csökkenti a kormány felelősségét, és szinte lehetetlenné teszi a kormányzati munka parlamenti ellenőrzését.
A Munkáspárt úgy véli, hogy pótcselekvés helyett érdemi változásokra van szükség, mindenekelőtt le kell állítani az embereket tönkretevő egészségügyi intézkedéseket.

Budapest, 2007. június 16.

Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága