Cikkek
 

További utazás "egy" koponya körül

Vélemény

Hegedűs Sándornak abban igaza van, hogy a fasiszták könyvégetéssel kezdték, emberégetéssel folytatták, de szerintem abban nincs igaza, hogy csak ők lehettek a Kádár sír feldúlói. Egyvalakit nem nevezett meg, nevezetesen azt, aki a fasiszták pórázát fogja, aki uszítja, vadulni hagyja őket, akinek - a minél zavarosabb annál jobb, oszd meg és uralkodj elvére támaszkodva - sikerült egymásnak ugrasztani a síitákat és a szunnitákat, a Fatahot és a Hamaszt, aki, ha kell, az emberi jogok élharcosának mutatkozva, bomlaszt, de ha úgy hozza a szükség, akkor halálbrigádokat, katonai puccsot támogat. Ez a meg nem nevezett "valaki" az imperializmus, annak is világuralomra törő hatalmi köre.

Az Egyesült Államok, a világ egyetlen "szuperhatalma" legalább annyira antikommunista, mint a szélsőjobb fasisztái. Foszforbombával, atombombával, napalmmal polgári lakosok millióit égette el eddig is, és - mondjuk ki őszintén - az amerikaiak és magyarországi kiszolgálóik politikája ma hazánkban veszélyesebb tényező, mint a karlendítő nácik.

Kinek használt a Kádár sír meggyalázása? Nem nekünk, az egyetlen hazai baloldali pártnak. Igazából a jobboldalnak sem használ. Csak annak használ, aki érdemi viták helyett iszapbirkózássá akarja amerikanizálni a magyar közéletet, ezzel erősítve a média nép- és nemzetrontó agymosását.

Ennek a hatalomnak és ennek a médiának nem Cézárai vannak, hanem őrült Nérói, akiknek a vér és a tűz látványa kell. Akciófilmjeikkel, "híradóikkal" a félelmet és az erőszakot gerjesztik, reklámkultúrájukkal az aranyborjú imádóivá akarnak lealacsonyítani bennünket. Egyetlen céljuk a hatalom, a profit bármi áron. Igazában rájuk vonatkozhat az Illés zenekar kritikája: "a hatalom szeretete, nem a szeretet hatalma!", nem a szabadságé, nem az egyenlőségé, nem a testvériségé.

Egy biztos, akik végrehajtották a sírgyalázást, lehettek hülyék, de akik kitervelték és megszervezték, azok csak tudatos gazemberek lehettek.

Belovitz Károly

A cikk előzményéhez kattints ide