Cikkek
 

Jobban van Fidel Castro

Külföld

Legutóbbi nyilvános megjelenéséhez képest erőteljesebbnek, egészségesebbnek látszott Fidel Castro az állami televízióban sugárzott képeken, amelyeken egy külföldi vezetővel folytatott tárgyalásának záró szakaszában mutatták a hosszú betegeskedésből lábadozó kubai kommunista vezetőt.

A 81. életévében járó Castro lendületesen beszélt, élénknek tűnt Nong Duc Manh vietnami kommunista pártfőtitkárral (képünkön) folytatott kétórás megbeszélésének utolsó szakaszában, amelyet felvett és sugárzott az állami televízió. Lényegesen jobbnak tűnt egészségi állapota, mint januárban, amikor - Hugo Chávez venezuelai elnök látogatása alkalmával - legutóbb mutatták a kubai televízióban.

Ricardo Alarcón, a kubai parlament elnöke azt mondta pénteken, hogy az államfő csaknem teljesen felépült életveszélyes betegségéből, amely miatt műtétek sorozatát kellett elvégezni rajta. Továbbra sem ismeretes, hogy pontosan milyen betegségben szenvedett Fidel.

Az utóbbi hetekben a kubai elnök cikksorozatot jelentetett meg. E cikkek egyikében elárulta, hogy több műtétet hajtottak végre rajta, s hogy az első nem sikerült, ezért húzódik el lábadozása. Tíz hónappal ezelőtt Castro - betegeskedésének idejére - öccsére, helyettesére, a 76 éves Raúlra ruházta hatalmát.