Cikkek
 

Tanácskoztak a Győr megyei KB-megbízottak

Pártélet

A Győr megyei KB-megbízottak. balról, hátsó sor: Karászek Norbert, Belovitz Károly, Jakus László, Sipőcz Sándor és elöl a két hölgy, Ballai Nikolett és Jakus Csilla

A párt megyei elnöksége időszerűnek találta összehívni a megye központi bizottsági megbízottjait egy kötetlen beszélgetésre. Tudni kell, hogy a jelenlegi 7 megbízott a 2006-os országgyűlési választások képviselőjelöltjeiből állt össze.

Az összejövetelen Sipőcz Sándor megyei elnök vázolta a megbízottak feladatát, ennek a hálózatnak létrehozási körülményeit, egyáltalán azt, hogy a Központi Bizottság miért látta szükségét a KB-megbízotti hálózat létrehozásának. A Győr megyei megbízottak csapata - mint ahogy a képviselőválasztások alkalmával - fiatalokból szerveződött, a fiúk mellett két leány (Ballai Nikolett és Jakus Csilla) is a megyei élcsapat tagja.

A beszélgetés folyamán megmutatkozott a megbízottak munkáját befolyásoló, elsősorban nehezítő társadalmi környezet. Szerencsésnek mondható, hogy a "csapat" minden tagja munkahellyel rendelkezik, de ez egyben sok esetben súlyosan akadályozó problémaként is jelentkezik. Ballai Niki például egészségügyi szakasszisztens, gyakorlatilag - a munkahelymegtartás érdekében - nem nagyon törekedhet saját munkaidőbeosztásra, és a megélhetéshez még kiegészítő mellékmunkát is kell végeznie. Karászek Norbert kamionos, sokat van úton, főleg külföldön.

Mindegyik kevés szabadidővel rendelkezik. Bizonyos átszervezések elkerülhetetlenségére is fény derült a tanácskozás során, mely személycserét tesz szükségessé. Tisztázódott Jakus László győri elnök javaslatára a megoldás is, melyet a közeljövőben elvégeznek a megyében.

A jó hangulatú tanácskozáson - melyen Pénzes András főiskolai vizsgái miatt nem tudott részt venni - jó volt hallgatni Belovitz Károly megyei elnökhelyettes beszámolóját a területén folytatandó politikai munkáról.

Foglakoztak a pártelnök június második felében esedékes győri látogatásával is, melyet az elnök a KB-megbízottakkal folytatandó eszmecserére használ fel amelett, hogy tisztelgő látogatást tesz a megyei közgyűlés elnökénél és a győri polgármesternél.

A tanácskozás hasznosnak bizonyult, egyrészt mozgásban tartja a megbízotti hálózatot, másrészt a jövőben az időnkénti találkozók jól szolgálhatják majd a tapasztalatok kicserélését, információkat szerezhetnek kölcsönösen a megye más körzeteiben folyó munkáról.

És természetesen azzal a reményteljes várakozással tekint a megye vezetése erre a "jövő csapatára", hogy megerősíti a pártmozgalmat a megyében, többen fogják megismerni politikánkat, és elfogadottabbá teszik a Magyar Kommunista Munkáspártot.