Cikkek
 

Jelöltünk Szatmári Boglárka

Pártélet

Sajtóbemutatkozás a Munkáspárt irodájában
Sajtóbemutatkozás a Munkáspárt irodájában

A Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje is indul a június 24-i időközi választáson Debrecenben. A 4-es számú választókerületben Szatmári Boglárka, a párt megyei alelnöke méretteti meg magát. Vele készítettünk interjút.

- Május 17-én a Választási Bizottság elfogadta a jelöltségedet. Nektek sikerült harmadiknak benyújtani. Gratulálunk ehhez. Nagy munka volt?
- Igen. Sokat kellett dolgozni, de biztos, hogy megérte. Ám az igazi dolog most következik: a kampány. Meg kell ismertetni az emberekkel a programomat, a pártot és a Munkáspárt jelöltjét.

- Mit tartalmaz a programod?
A programom elég sokoldalú, felsorolni az egészet talán egy egész nap sem lenne elegendő.

Foglalkozom benne például az óvoda-bölcsőde ellátásával: várólista van a bölcsődében. Ezt meg kell szüntetni. Tetőteret, illetve emeletet kell ráépíteni, újabb munkahelyeket teremteni, gondozónőket felvenni, hogy a fiatalok vissza tudjanak menni dolgozni, be tudják adni a piciket a bölcsődébe.

A hajléktalanokkal kapcsolatos kérdések is lényegesek itt. Van ugyan a körzetemben egy éjszakai menedékhely nekik, de nappal a környéken levő hajléktalanok látványa igencsak káros hatással lehet a körzet gyermekeire. Nappali melegedőt kell építeni az évek óta üresen, kihasználatlanul álló KÖJÁL épület helyére. Vagyis átalakítani kellene, rosszul fogalmaztam. Egy átalakítás sokkal olcsóbb, mint egy új hely építése.

- Ebben a választókörzetben milyen problémák vannak még?
- A körzetemben nagyon kevés a pihenőhely. Nem csak parkból van kevés, hanem padból is. Hosszú utcák vannak, ahol nem lehet leülni. Sok az idős ember, és nincs értelme lemenniük levegőzni. Ugyan hova ülhetnének le, ha elfáradtak…? Füvesíteni szeretném a környéket, padokkal ellátni. A közbiztonság hiánya is igen nagy probléma az ott élőknek. Nem csak a hajléktalanokról kell szólni, mint lehetséges bűnelkövetőkről, hanem egyéb, tegyük fel fiatalokból álló bandákról, akik fosztogathatnak.

Kecskeméten is legutóbb ilyen csoportot füleltek le, ami nem újdonság - sajnos. Térfigyelő kamerákat kellene kihelyezni legalább a veszélyesebb csomópontokra, valamint az iskolánál levő zebrára. A gyerekeknek még nincs kellő fokú veszélyérzetük, fogják magukat, és rohannak a zebrán, sokszor szét sem nézve előtte.

Készülőben a gyereknapi rendezvényre
Készülőben a gyereknapi rendezvényre

- Hogy lehet ezeket megvalósítani?
- Ehhez kellene egy nagyobb beruházás, amire szükség lehet a körzetben. Ez pedig egy emeletes parkoló megépítése. Az iskola előtt sorra állnak az autók, amikor vége a tanításnak, napközinek, sokszor a 3-as busz elmenni sem tud, mert az autók úgy parkolnak, hogy nem nagyon fér el mellettük semmi.

Ezért gondoltam arra, illetve a kutyásoknak is segítségként, hogy egy emeletes parkolót építtetnék a kiégett 10 emeletes ház mögötti részre, ugyanis hely van rá, hogy elférjen egy alul parkolóként, felül kutyafuttatóként üzemelő emeletes építmény. Nem túl sok ott a zöld terület, ezért míg alul az autók parkolnának, felül a kutyákat lehetne futtatni füvesített, zöld területen, kutyaürülék-tartó kukákkal felszerelve. Mivel eddig csak a Fényes udvart részesítette előnyben az önkormányzat, úgy gondolom, ideje lenne a körzet többi részére is súlyt fektetni.

Például vannak négyemeletes házak a hídnál, amiről előszeretettel elfeledkezik az önkormányzat. Kis híján életveszélyesek ott a házak. Egyik-másik házba szinte féltünk bemenni, amikor gyűjtöttük a kopogtató-cédulákat. Jó lenne, ha rendbe lehetne tenni őket. Az említett házak között is csak parknak nevezett pár négyzetméteres valamik vannak, amelyeket a lakók próbálnak rendben tartani. Padok csak voltak. Jobb esetben a betonalap megmaradt rajtuk.

- Köszönjük szépen, és sok sikert és erőt kívánunk a kampányhoz!