Cikkek
 

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Balszemmel

Vigyázzunk! El akarják csenni Kádár Jánost!

Kádár János születésének 95. évfordulóját a 2006-os párt arra használta, hogy bejelentsék: "Kádár Jánost nem sajátíthatja ki senki, emlékét az egész országnak meg kell őrizni". A mondat első részét magunkra vehetjük, mert rajtunk kívül senki sem jelezte, hogy újra akarja Kádár Jánost temetni. A Munkáspárt azonban világosan kijelentette azt is, hogy mi nem akarunk politikai versenyt a temetésből. Kádár Jánosnak mi voltunk a családja, a mi kötelességünk jóvátenni valamit az ellene elkövetett gaztettből, de a temetést a lehető legszélesebb, legdemokratikusabb alapon képzeljük.
De menjünk tovább! A 2006-os párt elnöke tett egy másik - igazán meglepő - bejelentést: "Mi hiszünk abban, hogy a meggyalázott sírból eltűnt csontok meglesznek és azok újratemetéséről a magyar kormány fog majd gondoskodni". Mire alapozzák ezt a hitet? A kormány melyik tagja tett akár egyetlen rokonszenves kijelentést Kádár ügyében? Egyik sem! Nyilvánvalóan másról van szó. Gyurcsány rájött, hogy hibát követett el a kongresszusukon. Ő nem győzheti le Kádár Jánost. A kiátkozás semmit sem segített, sőt ezzel maga ellen fordított sok becsületes baloldali embert, köztük rengeteg idős embert, akik mindent hajlandóak voltak megbocsátani Gyurcsánynak cserébe azért, hogy a múltjukat meghagyja nekik. Jó lenne visszacsinálni az eseményeket, de nem lehet! Az MSZP sem vizsgálhatja felül a nézeteit, a kormányról nem is beszélve. Mi legyen? Úgy tűnik, erre találták ki a mindig kéznél lévő 2006-os pártot. Bedobták a köztudatba, hogy a kormány fogja eltemetni Kádárt. Vigyázzunk! El akarják csenni Kádár Jánost!

A Munkáspárt vagyona is kellene nekik

Nem szeretünk a 2006-os pártról írni, de néha meg kell tennünk. Az ellenség nem alszik. A 2006-os párt sem. A közelmúltban levelet hozott a postás a 2006-os párttól. Idézzük: "Mivel a párt 2005 nyarán szétvált, és két különálló pártként lett bejegyezve (Magyar Kommunista Munkáspárt és Magyarországi Munkáspárt 2006), kommunistához méltóan FELE FELE ARÁNYBAN OSSZUK SZÉT a volt Munkáspárt 2005. december 1-i állapot szerinti vagyonát." Eddig a levél.
Tessék mondani, kit néznek ezek hülyének? A Munkáspárt vezetését vagy tagságát, vagy netán mindkettőnket? A magyar munkásról nem is beszélve. A mondat egyetlen része sem igaz. Nem felejtettük el még a 2004-2005-ös szörnyűséges 500 napot. Nem felejtettük el, hogy a mai 2006-os vezérek mindent megtettek a Munkáspárt szétrombolásáért. Sokáig ezt a pártot akarták megszerezni, de nem tudták, s akkor elmentek. Nem a Munkáspárt kongresszusa hozott döntést valamilyen mitikus szétválásról, hanem ők mentek el, vagy kizárták őket. Tetszik nekem, ahogyan éppen azok hivatkoznak kommunista elvekre, akik éppen akkor mentek el, amikor a Munkáspárt felvette a kommunista nevet. Válaszunk a levelükre, természetesen, határozott NEM volt.
A 2006-osok nem tudták a Munkáspártot szétverni. Egyet azonban elértek. A Munkáspárt nem tudott elég számú képviselőjelöltet indítani a pár hónappal később sorra kerülő választásokon. Így a magyar munkás, akinek már elege volt a szocialisták és liberálisok rombolásából, meg talán általában a tőkés rendszerből is, nem tudott a Munkáspártra szavazni, mert nem volt elég jelöltünk. A 2006-os párt célja csak a mi erőink rombolása volt, hiszen ők sem értek el érdemleges eredményt. Kinek volt ez jó? A tőkéseknek általában, a kormányzó MSZP-nek és SZDSZ-nek konkrétan. Csehországban a tőkés kormány csak úgy tudja a kommunistákat gyengíteni, hogy betiltja az ifjúsági szervezetüket, és más erőszakos eszközöket vet be. Nálunk erre nincs szükség, a rombolást elvégezte a kormány helyett a 2006-os párt. A múltból mi is tanultunk. Nem engedünk azoknak, akik a dolgozó emberről papolnak, közben éppen a munkásság, a dolgozók ellenségeivel paktálnak le.

Gyurcsány nem győzheti le Kádárt

Mi, munkáspártiak évente egyszer megemlékezünk Kádár Jánosról, de közel 20 évvel a rendszerváltás után érthetően nem ő áll a politikánk középpontjában. Kádárt éppen az MSZP hozta be ismét a politika közepébe, amikor Gyurcsány az MSZP legutóbbi kongresszusán kiátkozta Kádárt, mint egykor a pápák a hivatalos hit ellen lázadókat. Gyurcsánynál sohasem lehet tudni, hogy pontosan mit miért tesz, de azért most gyanítom az okait. Szidjuk Kádárt, és akkor a nép elfeledkezik a vizitdíjról, a gázáremelésről, a nyomorról, meg mindenről!
A Kádár körüli hadakozással kössük le a politikai ellenfeleket! Ezek biztos, hogy az okok között voltak. Volt még valami. Gyurcsány személyes dühe. Gyurcsány - bár utálja - azért azt még megbocsátaná, hogy Kádár emléke él. De sohasem fogja megbocsátani, hogy az emberek összevetik a Kádár-korszakot és a Gyurcsány-uralmat, vagyis Kádárt és Gyurcsányt, és ebből az összehasonlításból nem Gyurcsány kerül ki győztesen.

Thürmer Gyula