Cikkek
 

Hárommillió koldus országában üzleti biztosítás

Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik az úgynevezett vegyes biztosítás bevezetése ellen. Ez esetben az üzleti biztosítók - profitorientált természetüknél fogva - az egységes nemzeti kockázatközösség forrásaiból kivonnák a legtehetősebb befizető réteget, s ezzel a "megmaradó" Országos Egészségbiztosítási Pénztár forrásai tovább szűkülnének.

Nemzetközi példák alapján ez kivédhetetlenül a társadalom kettészakadásához vezetne, a szegényebb tömegek számára csupán alacsonyabb szintű ellátást tenne lehetővé, szemben a tehetősebbek jó ellátásával.

Felszólítjuk a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy vesse el ezt a társadalomra igen veszélyes ötletet!

Nem véletlen, hogy a szakma és az érdekvédelmi szervezetek egyaránt egységesen ellenzik az üzleti biztosítók beengedését az állam felelősségébe tartozó, kötelező társadalombiztosításba, mert az a társadalombiztosítás felszámolásához vezetne.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete felhívja a szakmai és társadalmi szervezetek képviselőit és minden magánszemélyt, hogy a www.noe.hu honlapon aláírásával is támogassa a társadalombiztosítás fenntartását.

Budapest, 2008. május 8.