Cikkek
 

Erősödik a Baloldali Front

Baloldali Front

A Baloldali Front vezetősége találkozott az egri fiatalokkal
A Baloldali Front vezetősége találkozott az egri fiatalokkal

A Baloldali Front vezetése március 23-án, szerdán már másodszorra járt Egerben az ifjúsági szövetség helyi szervezetének szervezése ügyében. A vezetés nagyon jó tapasztalatokkal tért haza.

Az egri fiatalok lelkesedése, munkája példamutató lehet mindenki számára. Kovács Balázs, aki az egri szervezet jövendőbeli elnöke, egyre több és több fiatalt vonz a Baloldali Fronthoz. Egerben nagy a diákélet, hiszen az egy egyetemi város és Kovács Balázséknak sikerült elérniük, hogy egyre több egyetemista érdeklődjön ott a Front munkája iránt és csatlakozzon a mozgalomhoz. Egerben nehéz helyzetben vannak, hiszen sajnos ott a Munkáspárt gyenge, ezeknek a fiataloknak mégis sikerült teljesen egyedül, minimális segítséggel megszervezniük az ottani Baloldali Frontot, úgy hogy még egy irodányi helyiség sem áll rendelkezésükre, ezért sörözőkben találkoznak, tartanak eszmecserét, mint a régi időkben a kommunista mozgalom tagjai.

Az egri frontosok munkájának értékét az is növeli, hogy ők nem maradtak meg Egernél, segítenek a gyöngyösi Baloldali Front megszervezésében is, Gyöngyösön már két új fiatalt sikerült beszervezniük. Az egri frontosok tisztán látják a neoliberalizmus, a kapitalizmus és az imperializmus kizsákmányoló mivoltát, konkrét céljaik vannak arra, hogyan lehetne Heves megyében változtatni a nyomorúságos helyzeten.

Fontos céljaik között szerepel, hogy csatlakoznak a Baloldali Front országos kampányához a fiatalok munkanélkülisége ellen. A napokban megkezdik felmérni az egri és Heves megyei konkrét helyzetet, hogy milyen sajátos problémák miatt nem jutnak ott munkához a fiatalok, majd az országos vezetés segítségével megkezdik ez ellen a kampányt tüntetésekkel, sajtótájékoztatókkal és kitelepülésekkel. Fontos céljaik között szerepel a környezetvédelem is, hiszen ahogy elmondták Eger városában ezzel nagyon nagy problémák vannak.

Az egri fiatalok már bizonyítottak a PDSZ-es aláírásgyűjtés során is, aktívan járták az utcákat és gyűjtötték a támogatókat, több ívet is leadtak május 1-én, amikor részt vettek a budapesti felvonuláson és rendezvényeken. Az ifjúsági szervezetnek pont ilyen emberekre van szüksége, mint ezek az egri fiatalok.