Cikkek
 

Kánikulai mini-interjú Thürmer Gyulával

Pártélet

Hogy bírja öltönyben ilyen melegben?

Egészen jól, oly annyira megszoktam, hogy már szeretem is. A megyei önkormányzati vezetők, polgármesterek engem is öltönyben fogadnak. Nem mehetek vendégségbe egy szál pólóban.

Érdemes ebben a kánikulában is járni az országot?

Nagyon is érdemes! A parlamenti politikusok ilyenkor nem mennek, miénk a terep.
Odafigyel ránk a helyi sajtó is. A saját tagjainkat is tudjuk tájékoztatni. Úgy-hogy sokféle dolgot tudunk egyszerre megoldani.

Minek örült igazán a múlt heti túrán?

Annak, hogy a Munkáspárt megyei vezetői értik a dolgukat. Tóth István Komárom-Esztergom megyében vagy Budai Ferenc Borsodban abszolút profik. Értik és támogatják a politikánkat, nyitottak az új megoldásokra. S, ami fő: színvonalasan megcsinálják azt, amiben megállapodunk.
Elindult a KB-képviselők kiválasztása is. Tiszaújvárosban Váli Zoltán személyében egészen kitűnő embert találtak, aki végig kísért a programon. Gondolom, neki is hasznos volt, és én is sokat tanultam tőle.

Mi volt a legbosszantóbb élménye?

Még mindig nagyon kevés helyre jutunk el. Az információk vánszorogva érnek el a tagjainkhoz, a szimpatizánsokról nem is beszélve. Sokkal többet kell járnunk a vidéket, új embereket kell találnunk. A politikai közeg számunkra kedvezően alakul, de ezt munkával kell tudnunk kihasználni.

Mi volt a legszokatlanabb élménye?

A három gombóc fagylalt, amit Tatabányán a televíziósok kedvéért megettem. Emberemlékezet óta nem ettem ennyi fagyit. De finom volt.