Cikkek
 

Jó lehetőség Borsodban

Pártélet

Thürmer Gyula, Budai Ferenc, a Munkáspárt Borsod megyei elnöke
Thürmer Gyula, Budai Ferenc, a Munkáspárt Borsod megyei elnöke
és Tállai András, mezőkövesdi polgármester

Mezőkövesden kezdte múlt csütörtöki borsodi programját Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

Tállai András mezőkövesdi polgármester, aki a Fidesz-KDNP színeiben nyerte el a mandátumot, szívélyesen fogadta a vendégeket, köztük Budai Ferenc megyei elnököt és Váli Zoltán, leendő választókerületi KB-képviselőt.

A párt elnöke elmondta, hogy a közel 18 ezres városban a Munkáspártnak soha sem volt önkormányzati képviselője, de ezen változtatni akarunk. Arra biztatjuk tagjainkat, hogy kapcsolódjanak be a helyi politikába, fejtsék ki a város dolgozó embereinek, szegényeinek véleményét. Tállai András értékelése szerint szükség van a Munkáspártra országos és helyi szinten is, és szívesen veszi a munkáspártiak kezdeményezéseit.

Mezőcsátra már iszonyú melegben érkezett a párt elnöke. A helyi ABC előtt mindjárt összeakadt néhány asszonnyal, akik kérés nélkül elmondták, milyen minimálbérből két gyereket nevelni, és mennyire utálják azokat, akik a vizitdíjat bevezették. Az üzlet előtt elkapkodták a Balszemmel című kötetet is, és volt, aki mindjárt ott leült olvasni. Domján László polgármester, aki függetlenként lett a város vezetője, nem titkolta, hogy más ideológiai alapon áll, mint a Munkáspárt.

Most azonban többről van szó, az ország sorsáról. Elismeréssel szólt a Munkáspárt helyi szervezetével való kapcsolatról. A lehetőségek itt jók, hiszen volt idő, amikor a Munkáspárt 18 százalékot is kapott Mezőcsáton.

Szegény emberből nem lett kevesebb, csak több, úgyhogy a Munkáspártnak, amely elismerésre méltó következetességgel kiáll eszméi mellett, van mit keresnie - mondotta a mezőcsáti polgármester.

Tiszaújváros sok tekintetben különleges város - mondta Bráz György, a város szocialista alpolgármestere. A szocialista múlt megalapozta a kapitalista jelent. A TVK ma is sok embernek ad munkát, és sok mai nyugdíjas a szocialista iparban szerezte tisztes nyugdíját.

A nehézségek itt is szaporodnak. A város elöregszik. A fiatalok betelepítéséhez nincs elég olcsó lakás.
Az országos problémák is kihatnak. Az emberek itt sem fizetik szívesen a vizitdíjat. Tiszaújváros nekünk is különleges város - mondta Thürmer Gyula.

A Munkáspárt itt hosszú ideig bent volt az önkormányzatban. Vissza kell kerülnünk, és van is erre lehetőségünk.