Cikkek
 

Fiam, te nem lehetsz NATO-katona!

Pártélet

Molnár Dániel és felesége Thürmer Gyulával és Tóth István megyei elnökkel
Molnár Dániel és felesége Thürmer Gyulával és Tóth István megyei elnökkel

Te a Néphadseregre, a népre esküdtél fel. Fiam, te nem lehetsz NATO-katona!

Ezeket a szavakat mondta Molnár Dániel, nyugállományú honvéd ezredes nem sokkal a rendszerváltás után fiának, aki akkoriban a Honvédség hivatásos tisztje volt. A fiú hallgatott apjára, és kilenc év szolgálat után leszerelt. Azóta sokféle munkát végzett már, volt munkanélküli is, ma gépkocsivezető.

Nagyon jó gépkocsivezető! - mondja büszkén Dani bácsi. A család, a nagyszülők és a gyerekek, az unokákkal, azóta is együtt élnek Tatán, egy kicsi, de takaros, katonás rendben tartott családi házban.

Thürmer Gyula Tatán kereste fel Molnár Dániel elvtársat, és gratulált 60 éves párttagságához. Dani bácsi nem csak a néphatalmat védte katonaként, de 1989-ben is tudta, hogy hol a helye. Kezdettől fogva részt vett a Munkáspárt szervezésében.

Életkorát meghazudtoló módon ma is a Munkáspárt meghatározó személyisége Tatán. Nem sokat beszél, de annál többet tesz. A párt határozatait nem vitatni kell, hanem végrehajtani - mondja. S, tény, hogy egy elvtársával együtt ketten szedték össze a kopogtatócédulákat az országgyűlési választásokon.

Szerényen hallgat arról, hogy most, a PDSZ-es aláírásgyűjtés során is egyedül több, mint száz aláírást gyűjtött össze, pedig még a szemével is oda volt a kórházban. Előfizet A Szabadságra és gyűjti az előfizetőket.

Minden nap tornázok, rendben tartom a kertet, és végzem a pártmunkámat. Látod, mutat egy régi képre, ebbe a lányba szerettem bele sok évtizede, és Márti ma is itt van mellettem. A család és a pártmunka tart életben. Örülök, ha segíthetek majd 2010-ben is.

Jó egészséget, Dani Bácsi!