Cikkek
 

Árpád szobrot akar a Munkáspárt

Pártélet

Thürmer Gyula látogatóban dr. Völner Pálnál a Komárom megyei közgyűlés elnökénél
Thürmer Gyula látogatóban dr. Völner Pálnál a Komárom megyei közgyűlés elnökénél

Magyarország válságban van, gazdasági, politikai és erkölcsi értelemben egyaránt. Ebben az értékelésben egyetértett dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, akik a múlt szerdán, Tatabányán találkoztak.

Thürmer a megyei látogatása keretében keresett fel több önkormányzati vezetőt. A 45 éves ügyvéd a múlt októberi választások nyomán, a Fidesz-KDNP színeiben került a közgyűlés élére. A megyei közgyűlés elnöke aláhúzta, hogy a válságból való kilábalás csak a különböző politikai erők közös erőfeszítései útján lehetséges. A Munkáspártot ismerik és tisztelik a megyében, mint olyan pártot, amely két évtizede folyamatosan kitart álláspontja mellett.

A Munkáspárt elnökét régi ismerősként köszöntette Bencsik János, Tatabánya 42 éves polgármestere, aki 1990 óta áll a város élén. Korábban a Munkáspárt is bent volt a városi önkormányzatban. Azon dolgozunk, hogy viszszakerüljünk - mondta a pártelnök. Bencsik János polgármesterként is, a Fidesz politikusaként is vallja, hogy a munka becsületét vissza kell adni.

A társadalom egyik alapértéke a munka, s a mai bajok egyik forrása, hogy ezt az elvet megsértették. Másként kell tekinteni a külföldi tőke szerepére is. Bencsik szerint a multinacionális tőke a termelésben pozitívumokat hozott, de hiba volt beengedni ilyen mértékben a szolgáltatásokba és a kereskedelembe.

Tóth István, a Munkáspárt megyei elnöke, aki Szűcs István KB-tag mellett ugyancsak részt vett a találkozón, jelezte, hogy levélben fordul a városi közgyűléshez, és kéri: valósítsák meg azt a tervet, amelyet éppen a Munkáspárt javaslatára fogadtak el, csak a mai napig nem valósítottak meg.

Nevezetesen, állítsák fel végre Árpád vezér szobrát Tatabányán, abban a városban, amely számos területen kötődik a Honfoglaláshoz. Bencsik polgármester elmondta, hogy ismeri és tiszteli a Munkáspárt elkötelezettségét a nemzeti történelem értékei iránt, és Tatabánya még ebben a ciklusban gazdagodni fog egy szép Árpád-szoborral.