Cikkek
 

Segítettük a pedagógusokat

Hírek

A határidő lejártával az elmúlt hét végén átnyújtottuk azt a több mint hét és félezer aláírást, amit a Munkáspárt szervezetei gyűjtöttek össze a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének népi kezdeményezéséhez.

A PDSZ köszönettel fogadta a Munkáspárt tényleges támogatását. Ezzel mi is érdemben hozzájárultunk ahhoz, hogy a több, mint 50 ezer érvényes aláírással biztosan eredményes legyen a népi kezdeményezés. Ez azt jelenti, hogy az aláírók rászorítják a parlamentet, hogy ismét vegye napirendjére a az MSzP-SZDSz- kormány tavalyi törvényét a pedagógusok kötelező óraszámának növeléséről, mert az súlyos következményekkel járna az oktatás egészére. A Munkáspárt továbbra is támogatni fogja a pedagógusok e követelését.

Tehettünk volna többet is? Igen. Minden bizonnyal. Egyes szervezeteinknél érdemes elgondolkodni azon, hogy mi az oka a tehetetlenségnek az ilyen akció során. Ugyanakkor elismerést érdemel minden tagunk, aki megértette a feladatot, és - a társadalmi értetlenséggel is megküzdve - most is cselekedett.

A megyék közül ismét példamutatóan teljesített a Fejér megyei pártszervezetünk Espár István elvtárs vezetésével. A vidéken gyűjtött négy és félezer aláírásból ezret ők tettek le az asztalra. De szépen helyt állt Szolnok, Bács és Komárom is.

A fővárosi három ezer aláírás nagy részét négy terület: Zugló, a Pest megyei régiók, Csepel és Kőbánya gyűjtötte. A Zuglóiak maguk közel a harmadát! Az a lelkes zuglói csapat, amely ezt lényegében teljesítette nem több, mint tíz fő. Álljon itt a nevük: Varga Antalné és Antal, Baráth Istvánné, Bejczi Gézáné, Molnár István, Csikány József, Somogyvári József, Hajdú József, Kása István, Vas Béláné.