Cikkek
 

A pártoktatás szükségszerűsége

Pártélet

Gelb Zoltán, a Munkáspárt baranya megyei elnöke (balra) és Illés István
Gelb Zoltán, a Munkáspárt baranya megyei elnöke (balra) és Illés István

Pártunk múlt évi 22 kongresszusi határozatban mondta ki, hogy ahhoz, hogy pártfeladatainkat tudatosan hajtsuk végre, igenis szükségessé vált pártunk tagjainak képzése, az új gondolatok, politikai alternatívák jobb megismerése, abban való kellő eligazódás.

Úgy gondolom, még vagyunk páran, azok közül, akik a párt élvonalában, de mint a párt propagandistái végeztük hosszú időn keresztül feladatainkat - nem kis fáradsággal.

Bevallom, hogy amit közel harminc éven át magam átadtam a hozzám került hallgatóknak az a jelen időszakban sajnálatos módon feledésbe ment. Ezért is válik szükségessé mind jobban a mai helyzethez igazodó önképzésünk tovább fejlesztése. Veszem a bátorságot és kijelentem: a mai tőkésosztállyal szemben kellő forradalmi elmélet hiányában nem vagyunk képesek a forradalmi harc megvívására, akármilyen felkészültnek érezzük magunkat.

Ezen gondolatok jegyében álltam fel a múlt héten megtartott Baranya megyei elnökségi ülésen, amikor „az osztályharc Magyarországon“ című anyagot vitattuk meg Illés István elvtárs, a téma elővezetőjével egyetemben.

Kihasználva az alkalmat, javasoltam az jelenlévő elvtársaknak, hogy pártszervezeti szinten is vegyék át és folytassák le az oktatást a különböző témáknak megfelelően.

Gelb Zoltán