Cikkek
 

El a kezekkel Kádár Jánostól

Baloldali Front

A Belarusz Kommunista Párt Központi Bizottsága május 8-i ülésén nyilatkozatban ítélte el a Kádár János sírja ellen elkövetett gaztettet. A nyilatkozat szerint ez a támadás is része a számos európai országban elindult kommunistaellenes hadjáratnak. A tőke nem békül a kommunistákkal, felszámolásukra törekszik- olvasható a dokumentumban. Nemet mondunk a kommunistaellenes hisztériára! Nemet mondunk a vérontásra és a kizsákmányolásra!

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Minszkben az elmúlt héten megbeszélést folytatott Igor Karpenkóval, a Belarusz Kommunista Párt Központi Bizottsága másodtitkárával, és köszönetet mondott a belarusz kommunisták szolidaritásáért.

Kemény szavakkal tiltakozott a budapesti Líbiai Népi Iroda. A nagykövetség tiszteletét fejezte ki a Munkáspárt iránt és biztosította a pártot szolidaritásáról az üggyel kapcsolatban.
„Biztosíthatjuk, hogy a líbiai Nagy Jamahirija minden ilyen jellegű akciót mélyen elítél és elhatárolódik attól“ - írják Thürmer Gyulához intézett levelükben.